Comarques de Lleida

Demanem que el Govern eviti el tancament de Sada i la destrucció dels 260 llocs de treball

  • Òscar Ordeig
  • Actualitzat:
  • Creat:

El Grup del PSC al Parlament ha registrat una bateria de preguntes al Govern sobre el tancament de l’empresa de Lleida

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament, Òscar Ordeig, ha criticat avui que “el Govern es mantingui en la inacció mentre a les comarques de Lleida perdem empreses i capacitat competitiva”. Ordeig ha fet referència així a la intenció de tancament de l’escorxador Sada, ubicat a la capital del Segrià. Per això, ha dit, “demanem que el Govern eviti el tancament de Sada i la destrucció dels 260 llocs de treball”.

El diputat socialista ha explicat que “tot i les reunions mantingudes aquesta setmana amb representats de les diferents administracions, el Departament de Treball ha d’endegar gestions urgents per evitar el tancament de l’empresa o, almenys, pal·liar-ne els efectes”. Per això, el Grup Parlamentari Socialista ha registrat una bateria de preguntes demanant, per exemple, “quines mesures preveu el Govern per evitar la venda de l’empresa  un cop fet l’ERO o per reubicar als 260 treballadors i treballadores de Sada que es quedaran sense feina”.

Ordeig ha criticat que “quan defensem la necessitat de dur a terme accions i gestions que aturin el despoblament i empobriment del món rural, parlem també d’aturar el tancament d’empreses com Sada, que suposarà un greu cop a l’economia del territori i per les famílies dels empleats i empleades, la majoria de més de 50 anys i amb més de 30 anys d’antiguitat”.

Finalment, el PSC “dona suport als treballadors, a la continuïtat de l’empresa i es posa a disposició del comitè d’empresa per protegir els llocs de treball”.

*Adjuntem les preguntes registrades

Fitxers adjunts:

Paraules clau: