Comarques de Lleida

El grup del PSC al Segrià condemna el trasllat de la sala de coordinació dels Mossos

  • Actualitzat:
  • Creat:

Lamenta que “un cop més el Govern prengui decisions unilaterals sense tenir en compte les necessitats i demandes de la comarca”

El grup del PSC al Consell Comarcal del Segrià condemna la decisió de la Generalitat de traslladar a Reus la sala de coordinació regional dels Mossos d’Esquadra de Lleida – Pirineus. En aquest sentit, el grup ha lamentat que “un cop més, el Govern ha pres una decisió de manera unilateral sense tenir en compte les opinions, necessitats i demandes de la comarca”.

Els consellers i conselleres socialistes recorden que “fa només uns dies els sindicats agraris demanaven més vigilància per l’augment de robatoris al camp i zones rurals”. En aquest sentit, ha dit, “ens porten a pensar en que o bé el Govern desconeix el territori o bé els menysprea; sigui quina sigui la resposta, les dues opcions són iguals de greus per una administració que hauria d’estar al servei de totes les persones i tots els territoris per igual”. Per això, el Grup Socialista defensarà en el proper ple del Consell, que tindrà lloc divendres, una moció instant al Govern a revertir aquest trasllat i a recuperar el personal, material i recursos perduts per les retallades dels darrers anys.

A més, el PSC ha registrat dues mocions més. Una d’elles té com a objectiu fer front al deute pels impagaments de famílies en situació de vulnerabilitat de les factures energètiques a Endesa. En ella, el Grup demana “la retirada de l’amenaça d’Endesa d’efectuar talls de subministraments a les persones endeutades en situació de vulnerabilitat per tal d’iniciar una negociació, liderada per la Generalitat, amb l’empresa subministradora; una acció conjunta institucional per donar resposta a la pobresa energètica; que la Generalitat treballi amb totes les institucions per definir la gestió del deute de les famílies vulnerables i exigir a Endesa que assumeixi responsabilitats en relació a la garantia dels drets de la ciutadania en situació de vulnerabilitat al subministrament elèctric”.

Una darrera moció té relació amb els incendis que van afectar el passat més de juny a les comarques de Ribera d’Ebre, Segrià i Garrigues. El Grup Socialista ha apuntat que “ja han passat tres mesos i moltes persones afectades, entre elles molts pagesos, segueixen sense una resposta clara de la Generalitat que els garanteixi recuperar les plantacions i explotacions que van quedar calcinades”. Per això, han explicat, “el Govern ha de comprometre’s i fer efectiva la creació d’un fons extraordinari d’ajudes i subvencions als agricultors i ramaders afectats pel foc i agilitzar la tramitació dels ajuts estatals per arranjar les infraestructures agràries danyades”.

Fitxers adjunts:

Paraules clau: