Comarques de Lleida

El PSC de Lleida proposa el retorn al diàleg i entesa dins el marc legal

  • Actualitzat:
  • Creat:

El Grup Municipal ha fet una crida a la “calma i serenor ciutadanes per assolir aquest consens i suma de totes les forces polítiques democràtiques”

El Grup del PSC a l’Ajuntament de Lleida ha defensat avui una “proposta d’acord a favor del retorn al diàleg polític i l’entesa dins el marc legal de l’Estatut i la Constitució”. En la mateixa línia de la proposta socialista a la Diputació de Lleida, el grup municipal fa una crida a la “calma i serenor ciutadanes, també entre les entitats i moviments- per assolir una situació de consens i de suma de totes les forces polítiques democràtiques representades al Parlament de Catalunya i a les Corts espanyoles”.

La regidora del PSC, Begoña Iglesias, ha reiterat que “tant el judici com la sentència són producte del fracàs de la política”. En aquest sentit, ha dit, “defensem la separació de poders del nostre Estat de Dret així com l’acció judicial des del respecte als drets i llibertats emparats per la Constitució”. Per això, el text especifica que “cal acatar la sentència i complir la llei perquè només així hi ha democràcia, garantint també els mecanismes de reforma de la llei des del respecte a la legalitat i l’actual marc institucional fins que no hi hagi el necessari consens per reformar-lo”.

Iglesias ha fet una crida a que “aquest sigui un punt d’inflexió per obrir una nova etapa de retorn a la legalitat i a les institucions i de cercar una sortida pactada des del compromís ferm amb la negociació i el diàleg dins la llei”.

Per la seva banda, la també regidora socialista, Carme Valls, ha criticat també que “manifestacions que es van convocar en el seu principi com a pacífiques hagin donat pas a la violència als carrers, i el Govern de la Generalitat no pot seguir encoratjant aquests fets” i ha afegit que “la ciutadania té tot el dret a expressar la seva opinió però no es pot fer ús de la violència per fer-ho”. Finalment, Valls ha insistit en que “la única solució és el diàleg, la negociació i el pacte, que són compatibles amb el dret a l’expressió i manifestació”.

Fitxers adjunts: