Comarques de Lleida

El PSC denuncia la retallada a més de la meitat les indemnitzacions per atacs de fauna salvatge

  • Actualitzat:
  • Creat:

El diputat Òscar Ordeig critica “la lentitud i dificultats que han d’afrontar molts ramaders per aconseguir els pagaments d’aquests ajuts així com les ICM’s”

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament de Catalunya, Òscar Ordeig, ha denunciat avui que “la Generalitat ha retallat fins a un 53% les indemnitzacions per atacs de la fauna salvatge a la ramaderia des de 2010”. En resposta a una bateria de preguntes del Grup Parlamentari Socialista, “les dades de Territori i Sostenibilitat posen de manifest que mentre al 2010 aquests ajuts van ser de gairebé 67.000 euros, al 2017 no arriben als 27.000, dels quals 4.415 euros estan encara pendents de pagament”.

El diputat del PSC ha explicat que “si bé veiem com les xifres del Departament reflecteixen menys atacs, el cert és que el mateix executiu posa traves administratives per tal que es reconeguin el nombre real d’agressions, més encara si tenim en compte que la població d’animals salvatges ha augmentat en els darrers anys”. En aquest sentit, ha dit, “només cal veure com al 2017 parlen de només una cinquantena d’atacs quan només en el que portem d’aquest any ja es registren fins a 82 expedients en tràmit i pendents de resoldre”.

Per tant, el grup parlamentari socialista reclama que “s’agilitzin els expedients administratius pels atacs de la fauna salvatge, sobretot de l’ós, el llop i el voltor, a la ramaderia i que es facin efectius els pagaments reals i necessaris”.

En la mateixa línia, Òscar Ordeig ha criticat “la lentitud, dificultats i falta de suport per part del Govern a la ramaderia extensiva per aconseguir aquests ajuts així com els de les Indemnitzacions Compensatòries de Muntanya”. En aquesta qüestió, Ordeig ha explicat que “també en resposta a una de les nostres preguntes parlamentàries, el Departament d’Agricultura s’ha compromès a compensar els ramaders de muntanya per la reducció del 48% de la subvenció de 2014” i ha afegit que “és un pas en el suport al sector, però esperem que no quedi, com passa tant sovint amb aquest Govern, en paper mullat”.

Fitxers adjunts: