Comarques de Lleida

El PSC i UA a la Diputació de Lleida defensen el retorn al diàleg polític dins el marc legal

  • Actualitzat:
  • Creat:

Els Grups han defensat una proposta alternativa a la declaració de l’equip de govern de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem

El Grup del PSC i d’Unitat d’Aran a la Diputació de Lleida defensa el “retorn al diàleg polític i l’entesa dins el marc legal de l’Estatut i la Constitució”. Així ho explicita la proposta alternativa a la declaració de l’equip de govern de la corporació, de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem que es va fer pública aquest dilluns.

La proposta lamenta que “tant el judici com la sentència són producte del fracàs de la política” alhora que fa una crida a que “aquest sigui un punt d’inflexió per obrir una nova etapa de retorn a la legalitat i a les institucions i de cercar una sortida pactada des del compromís ferm amb la negociació i el diàleg dins la llei”.

El portaveu del PSC a la Diputació, Fèlix Larrosa, ha posat de relleu que “defensem la separació de poders del nostre Estat de Dret i així l’acció judicial des del respecte als drets i llibertats emparats per la Constitució, amb les màximes garanties i transparència, tal i com ha apuntat l’associació de Jutgesses i Jutges per la Democràcia”.

Des d’aquest punt de partida, ha dit, “cal acatar la sentència i complir la llei perquè només així hi ha democràcia, garantint també els mecanismes de reforma de la llei des del respecte a la legalitat i l’actual marc institucional fins que no hi hagi el necessari consens per reformar-lo”.

Així mateix, el text recorda el “caràcter representatiu de les institucions del conjunt de la ciutadania, pel que rebutgem qualsevol intent d’enfrontar la legitimitat de les resolucions judicials” i fa una crida a la “calma i serenor per assolir el consens i suma de totes les forces polítiques democràtiques representades al Parlament de Catalunya i a les Corts espanyoles”.

*Adjuntem la proposta dels Grups del PSC i UA a la Diputació de Lleida.

Fitxers adjunts:

Paraules clau: