Comarques de Lleida

El PSC reclama a Agricultura acollir-se a les ajudes de 7.000 euros pel sector de la UE

  • Actualitzat:
  • Creat:

El diputat Òscar Ordeig insta el Departament d’Agricultura a analitzar l’afectació de Covid al sector i modificar el PDR

El Grup del PSC al Parlament de Catalunya reclama a la Generalitat que “s’aculli a les ajudes de fins a 7.000 euros als agricultors, contemplades en la bateria de mesures aprovades per la Unió Europea de suport al sector agrari afectat pel Covid-19”. Unes mesures que també inclouen ajudes a les PIMES de fins a 50.000 euros i que provenen dels fons FEADER, que s’han de gestionar a través de les Comunitats Autònomes. De fet, el diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, ha afirmat que “aquestes ajudes ja funcionen i s’han aplicat en algunes Comunitats de la resta d’Espanya”.

Òscar Ordeig ha explicat que “ens adrecem a la Consellera d’Agricultura per tal que, en primer lloc, analitzi quins són els sectors agraris i ramaders més afectats per la pandèmia i expliqui les mesures impulsades pel Departament per donar suport a aquests sectors”.

Ordeig demana també “quina és la partida de diners destinada a fer front a les dificultats derivades de la pandèmia a l’agroramaderia? Si l’efectivitat i celeritat del Departament d’Agricultura és la mateixa que la de la resta de l’executiu, ja preveiem un futur pel sector encara més difícil del que ja ho és, resultat de les retallades en inversions i crisis de preus”.

Per això, ha dit, “és urgent que el govern sol·liciti una modificació del Programa de Desenvolupament Rural per accedir a aquests ajuts i es coordini amb les organitzacions agràries per a la seva correcta distribució”.

Fitxers adjunts:

Paraules clau: