Comarques de Lleida

El PSC sol·licita la compareixença dels consellers d’Interior i Agricultura pel gran incendi

  • Actualitzat:
  • Creat:

Ordeig ha recordat que “fa anys que advertim dels perills que suposa la manca de polítiques de desenvolupament rural”

El grup parlamentari del PSC ha registrat avui dues sol·licituds de compareixença per la Consellera d’Agricultura i el Conseller d’Interior per tal que “informin sobre la prevenció, l’acció i la gestió de l’emergència provocada per l’incendi que ha afectat les comarques de Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià”.

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament de Catalunya, Òscar Ordeig, ha recordat que “fa anys que estem advertint dels perills que suposa la manca de polítiques de desenvolupament rural i de lluita contra la despoblació per tal de contrarestar l’abandonament de boscos i cultius”.

Ordeig ha lamentat la “falta de prevenció del risc d’incendis; una prevenció que comença per evitar els despoblament i abandonament de bona part del territori i revertir les retallades que porten a aquesta desertització. La manca d’infraestructures bàsiques al territori, sumat a la falta de polítiques d’aprofitament forestal ha dificultat les tasques d’extinció de l’incendi” i ha apuntat que “a aquesta situació s’hi sumen la falta de recursos materials pels cossos de bombers i d’emergències”. Per això, ha dit, “demanem als responsables de les conselleries corresponents que donin explicacions de la gestió de prevenció per part del Govern per tal d’evitar que episodis tant tristos com aquest gran incendi es repeteixin”.

Finalment, Ordeig recorda que “ja fa anys que el grup socialista està presentant mocions i propostes de desenvolupament rural al Parlament que garanteixin les inversions necessàries per gestionar correctament el territori”.

Fitxers adjunts: