Comarques de Lleida

Larrosa: “Cal convocar urgentment la Plataforma pe la millora de la línia Lleida-Manresa”

  • Actualitzat:
  • Creat:

El grup del PSC instarà la Diputació de Lleida a que es posicioni en defensa d’un veritable servei de rodalies

El portaveu del PSC a la Diputació de Lleida, Fèlix Larrosa, ha reclamat que “es convoqui amb urgència una reunió de la Plataforma per la millora de la línia de tren de Lleida – Manresa”. De fet, el grup socialista ha registrat una moció i un prec per al seu debat en el proper ple de la corporació.

En aquest sentit, ha dit, “des del grup del PSC instarem a la Diputació de Lleida a que es posicioni a favor d’un veritable servei de rodalies” i ha afegit que “el plantejament fet pel Departament de Territori i Sostenibilitat és més una almoina que una millora real del sistema de rodalies; és una proposta insuficient per assolir un veritable sistema d’intermodalitat, en el que Ferrocarrils ha de tenir un paper protagonista com a mitjà sostenible, segur i que contribueixi a la vertebració del territori”. En aquest sentit, Larrosa ha criticat que “de nou, el Govern català demostra una gestió ineficaç i a esquenes del territori, amb una proposta de Rodalies que no té en compte els plantejaments fets per la societat civil de Lleida ni la proposa integral en que estava treballant el grup de treball per la millora de transport ferroviari, format per diferents ajuntaments, com el de Lleida, la Diputació i sindicats”.

A més, el Grup Socialista “lamenta l’aturada de la línia de tren de Lleida a la Pobla de Segur durant mesos”. “Som conscients que certament la mobilitat s’ha vist reduïda durant els darrers temps però alhora el Govern ha de facilitar aquesta mobilitat a persones que, no disposant d’altres sistemes, requereixen d’aquest servei per qüestions tant bàsiques com visites mèdiques a la capital”.

Finalment, el diputat provincial ha fet referència a la necessitat de “tenir en compte els estudis i projectes que el sindicat CCOO de les Terres de Lleida va presentar al Parlament per a fer del sistema de Rodalies un model d’interconnexió que garanteixi l’accés a la mobilitat i avanci en competitivitat”.

*Adjuntem la moció i el prec registrats.

Fitxers adjunts: