Comarques de Lleida

PSC i UA reben el suport unànime a la moció reclamant mesures compensatòries i un pla de xoc

  • Actualitzat:
  • Creat:

Els grups provincials també destaquen la necessitat d’aclarir l’horitzó de les estacions d’esquí o l’obertura del confinament perimetral per a les economies de frontera

El PSC també ha reclamat la dimissió del Conseller El Homrani

El PSC i Unitat d’Aran han rebut el “suport unànime a la moció en la que reclamen mesures compensatòries i la redacció i posada en marxa d’un pla de xoc per pal·liar els efectes del tancament de bars, restaurants i altres activitats decretat per la Generalitat”.

El portaveu del PSC a la Diputació de Lleida, Fèlix Larrosa, ha destacat que “hem vist atònits els darrers episodis insòlits que vivim a Catalunya, amb membres del govern abandonant la darrera reunió del Procicat per filtracions als mitjans; situacions que generen desafecció i acaben perjudicant als col·lectius més perjudicats per les mesures preses pel mateix Procicat”. A més, ha dit, “ens presenten un pla de desescalada que no satisfà a ningú, pel que també demanem a la Generalitat que a més de prendre mesures de forma consensuada faci exercici de la seva autoritat com a govern i controli les conseqüències del tancament i de qüestions com els lloguers dels establiments comercials”.

Larrosa ha apuntat que “hem sabut que la Generalitat té un superàvit de 900 milions d’euros dels que una part important haurien de destinar-se immediatament a aquest territori i al pla de xoc que plantegem”.

Així mateix, el diputat socialista ha plantejat que “en situacions normals estaríem a deu dies de l’inici de la temporada d’esquí. Què passarà si els caps de setmana només hi poden esquiar els autòctons? Qui donarà de menjar al sector de l’hostaleria? Quines conseqüències hi haurà al nostre territori i el nostre Pirineu? Per tot plegat, cal un pla de treball i de xoc per tirar endavant la sortida de la crisi amb més força que mai”.

En la mateix línia, el portaveu d’Unitat d’Aran, Amador Marquès, ha demanat “aclarir l’horitzó de les estacions d’esquí, ens preocupa la seva viabilitat i caldria que la Diputació contribueixi a aclarir aquest horitzó per fer viables les estacions i els sectors que en depenen” i ha afegit que “plantegem també l’obertura del confinament perimetral per ajudar a la reactivació de les economies de frontera del Pirineu amb Andorra i França”.

*Adjuntem la moció aprovada

 

Prec per a la dimissió del Conseller de Treball, Afers Socials i Família

El Grup del PSC a la corporació provincial ha reclamat la “dimissió immediata del Conseller de Treball, Chakir El Homrani, desprès de l’escandalosa i nefasta gestió de les ajudes als autònoms, convertint en una cursa a la desesperada de més de 500.000 demandes per optar a un ajut de 2.000 euros”. En el torn de precs del ple de la corporació d’aquest dijous, Larrosa ha recordat que “a més, ahir a la nit es feia públic que es retiraven els ajuts als sectors culturals per no saber com gestionar-los”. Per tot plegat, el portaveu socialista ha apuntat que “quan un equip no funciona, es canvia l’entrenador, no l’equip, i en el cas de Treball ha passat tot el contrari”.  

Desplegament de fibra òptica

El Grup Socialista ha reclamat també “major agilitat en el desplegament de la fibra òptica”. En l’aprovació del Conveni de col·laboració entre la Diputació de Lleida i el Consorci Localret, el diputat provincial, Agustí Jiménez, ha destacat que “cal ser efectius en la  resolució dels problemes tècnics que pugui suposar el desplegament de la fibra arreu del territori; la pandèmia i els canvis que aquesta ha suposat en la vida i les formes de treball de tothom converteixen les connexions accés a les noves tecnologies en eines essencials per a la ciutadania i les empreses”.

Fitxers adjunts:

Paraules clau: