Comarques de Lleida

"28A Bloquegem, retrocedim o avancem?"

  • Actualitzat:
  • Creat:

Article de Montse Mínguez, cap de Llista del PSC al Congrés del Diputats per Lleida, Pirineu i Aran

Ho escrivia fa unes setmanes. Ja som en temps de campanya, s’accelera el ritme cardíac general i també la bel·ligerància. Vaig dir que no hi cauria i no hi cauré. El meu objectiu és ser diputada per Lleida al Congrés pel PSC i per tant, que les comarques de Ponent, el Pirineu i Aran tornin a tenir representació socialista a les cambres baixa i alta. Perquè vull treballar pel territori i vull participar d’un projecte de govern de Pedro Sánchez que, en només 9 mesos, ha demostrat que ha arribat la fi de les retallades, és més, ha arribat el moment de retornar a la societat la calma que es mereix després d’anys d’haver-se sacrificat, severament. És el govern Sánchez qui ha obert la porta a una societat que torna a apoderar-se i posa el feminisme en un paper protagonista; però a més,  s’ha tingut la valentia de posar al capdamunt de la piràmide de valors la mateixa regeneració democràtica, l’educació, la cultura i la ciència, també l’ocupació i el creixement econòmic i, en un nivell mai vist fins ara, la transició ecològica cap la via única de les energies netes.

Perquè quan els socialistes parlem d’avançar no parlem de ciència-ficció sinó de realitats. Els 9 mesos de govern de Pedro Sánchez ha reconegut el legítim dret a vot de 100.000 persones discapacitades fins ara relegades al racó. En un altre ordre, però sempre en el nivell social, 5.972 mares i pares de Lleida han rebut la devolució de l'IRPF vinculada amb els permisos de maternitat i paternitat dels anys 2014 i 2017. Si ho llegim d’una altra manera, aquestes famílies de Lleida han rebut més de 7 milions d’euros en devolucions més interessos. Aquestes realitats es poden sumar a la revalorització addicional de pensions que ha beneficiat més de 96.000 pensionistes de la província de Lleida o la paga única addicional per compensar el desviament de preus durant el 2018 que  s'ha aplicat a les pensions de jubilació, incapacitat, viduïtat i orfandat. En xifres concretes,  a Lleida, 1.1 milions d’euros que afecten a 95.729 pensions.  Aquesta és la realitat. Això és el que passa quan els governs governen i ho fan per tota la comunitat, sense distinció.

El dia 1 de juny de 2018 la valentia de Pedro Sánchez va obrir la porta a la recuperació d’un país cansat i malhumorat. Ara, el 28 d’abril, tenim l’oportunitat de consolidar aquest canvi, les polítiques de progrés, el somriure real. Els 9 mesos de govern de Pedro Sánchez han estat plens de determinació i compromís. S’ha continuat treballant, sense treva, deixant de banda, aquells que s’alimenten de la ràbia i viuen pel bloqueig i també aquells que enyoren vells temps quan la tele era en blanc i negre, les nenes només podien ser nenes i bones, les dones teníem prou feina a casa i el món era un món de massa testosterona i poca justícia.

Comença la campanya i jo, humilment, demano a les persones que se sentin properes al projecte de futur del PSC que surtin a explicar als joves que aquest país acabarà sent el que es mereixen, amb més oportunitats, feines dignes, drets i llibertats. Que surtin a explicar a les dones que no pararem fins que la igualtat no sigui només una bonica paraula més en papers que ho aguanten tot. Que surtin a dir als pensionistes que les pensions estaran blindades per la Constitució i a aquells que treballen que la jubilació està garantida. Us dono la meva garantia que podeu explicar tot això perquè tot això és el socialisme i tot això és una realitat demostrada i demostrable en només 9 mesos de govern.

El 28A el socialisme és la garantia de calma i il·lusió. Sortim i votem! Manifestem que ja en tenim prou de tensió. Votem per recuperar l’estat del benestar. Votem  per recuperar l’autoestima d’una societat en excessiva tensió. Sortim i votem, perquè la nostra llibertat és massa preciosa per deixar a passar aquesta oportunitat.

Paraules clau: