Comarques de Lleida

Aprovada la PR socialista per garantir menjador a alumnes amb necessitats especials

  • Actualitzat:
  • Creat:

La iniciativa sorgeix a la demanda d’una família de Peramola amb una nena escolaritzada a Solsona

El Parlament de Catalunya ha aprovat, amb les abstencions d’ERC i JuntsXCat, la Proposta de Resolució del PSC que ha de “garantir la gratuïtat del servei de menjador a alumnes amb necessitats especials”.

El cap de llista i regidor de Compromís x Peramola, Toni Mas, ha explicat que “la iniciativa ha sorgit de la demanda d’una família de Peramola amb una nena escolaritzada a Solsona per les necessitats de rebre una assistència especial”. Aquesta assistència, ha explicat, “passa també per la necessitat d’una ajuda professional durant el dinar; una ajuda que els serveis socials no cobreixen, malgrat la família havia informat de la situació inclús al síndic de greuges”.

Mas ha detallat que “els pares d’aquesta alumna porten tres anys fent-se càrrec d’aquest servei, davant la inacció administrativa per donar resposta a casos de nens i nenes amb necessitats especials que, si no poden quedar-se a dinar també es perdien l’escola a la tarda” i ha afegit que “en casos com aquest en que l’administració deixa desprotegits els infants, ens toca als representants polítics donar resposta i ha estat a través del grup del PSC al Parlament que finalment aquesta ha arribat”.

Així mateix, el diputat socialista al Parlament, Òscar Ordeig, ha celebrat que “tirem endavant amb propostes com aquestes, garantint la gratuïtat d’un servei que ha de ser un dret per als infants, sobretot quan es tracta d’alumnat amb necessitats especials” i ha lamentat que “un cop més, Esquerra i Junts per Catalunya no s’hagin unit a donar una resposta justa i solidària a les famílies d’aquests infants”.