Comarques de Lleida

Aprovada la proposta per promocionar el consum de carn de qualitat dintre la Dieta Mediterrània

  • Actualitzat:
  • Creat:

Òscar Ordeig ha defensat una Proposta per tal que s’evitin “declaracions irresponsables que criden al boicot”

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament, Òscar Ordeig, ha afirmat avui que “cal posar en valor i defensar el consum de carn com a element essencial de la dieta mediterrània”. Per això, ha defensat en la Comissió d’Agricultura una Proposta de Resolució que té com a principals objectius “lamentar les declaracions irresponsables de representats polítics que criden al boicot quan la Dieta Mediterrània, reconeguda per la Unesco com a  Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, aconsella el consum de carn i la piràmide de la dieta alimentària en contempla el consum setmanal”.

Ordeig ha defensat que “a més, la producció ramadera i el consum de carn també tenen una llarga tradició a Catalunya i han tingut un paper clau en la qualitat de la nostra alimentació” i ha afegit que “és a més una activitat vital per a la gestió del territori i la fixació de població al Món rural, on a més les races autòctones i les Indicacions Geogràfiques Protegides han contribuït a comptar amb una producció d’aliments de gran qualitat”.

Per tot plegat, la Proposta també insta el Govern a “iniciar una campanya als mitjans de comunicació sobre els beneficis de la Dieta Mediterrània, basada en una alimentació variada i equilibrada, incloent el consum de carn de qualitat” i a “donar a conèixer la importància de la ramaderia en la gestió del territori, en l’economia local i en la fixació de persones al Món rural”.