Comarques de Lleida

Bastons: “Si volem facilitar l’accés a l’habitatge, la solució no pot ser pujar impostos”

  • Actualitzat:
  • Creat:

El Grup municipal del PSC ha presentat una al·legació a la pujada de l’IBI per part de l’Ajuntament als habitatges desocupats

El Grup Municipal del PSC a l’Ajuntament de Mollerussa reclama “una bonificació del 30% de la quota de l’IBI pels habitatges que s’incorporin a la borsa d’habitatge del municipi”. El portaveu del Grup, Joel Bastons, ha afirmat que “si el que volem és facilitar l’accés a la vivenda, el que no hauria de fer l’Ajuntament és pujar impostos en aquest àmbit”.

Bastons ha fet referència així a l’ordenança fiscal que imposa un impost sobre béns immobles per al 2020 que suposa un recàrrec del 30% de l’IBI per aquells habitatges desocupats de forma permanent per temps superior a 2 anys.

El portaveu socialista a la capital del Pla d’Urgell ha criticat que “Mollerussa no pot presumir precisament de sobrants pel que fa a l’oferta d’habitatges assequibles” i ha afegit que “amb aquesta mesura, l’Ajuntament no permet fer front de manera ràpida i eficient a la manca d’oferta que pateix la nostra ciutat”.

Per això, ha dit, “cal garantir un dret universal com és el dret a l’accés a una vivenda digna i per facilitar-ho els socialistes apostem per mesures que incentivin enlloc de mesures que només busquen el càstig i la recaptació”.