Comarques de Lleida

Batet: “El PSC és l’únic partit que pot i vol governar Catalunya”

  • Actualitzat:
  • Creat:

La Presidenta del Congrés de Diputats ha participat aquest divendres en la constitució del Consell de Federació de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran

La Presidenta del Congrés de Diputats, Meritxell Batet, ha afirmat avui que “el PSC és l’únic partit que pot i vol governar a Catalunya, que està en disposició de fer-ho i que està més unit, amb més capacitat d’acord, de teixir, de sumar i amb un projecte polític més sòlid”. Batet ha apuntat que “el mal o el no govern que Catalunya porta patint des fa massa anys, ambla pandèmia s’ha posat a nivells insuportables, evidenciant de manera massa clara la seva incompetència i la manca de rumb i de nord”. Per això, ha dit, “és el moment de la política amb majúscules i de les polítiques, la gent necessita certeses i una bona gestió, és el moment d’un projecte de país i un lideratge que sumi com és el de Miquel Iceta”.

Meritxell Batet, que ha participat en la constitució del Consell de Federació del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran, ha destacat també que “si alguna cosa ens ha ensenyat la pandèmia és que els serveis públics han d’estar forts, són essencials perquè en moments de crisi la gent mira a l’Estat i demana respostes”. En aquest sentit, ha posat en valor “la sanitat, però també l’educació i les pensions són pilars bàsics i els Pressupostos Generals apunten clarament en aquestes qüestions”. Així, ha explicat “la partida en Sanitat augmenta un 75%, en Educació un 70%, es revaloritzen un 0,9% les pensiones contributives i 1,8% les no contributives i augmenta el sou per a treballadors públics. I darrera d’aquests números hi ha 103.000 pensionistes i 25.000 empleats públics de les terres de Lleida que veuran incrementats els seus sous i les seves pensions”. Batet ha posat en valor també altres partides, com les de la Llei de Dependència, l’Ingrés Mínim Vital, la lluita per eradicar la pobresa infantil, les polítiques d’habitatge i la igualtat real entre dones i homes.

Pel que fa a les inversions a Catalunya i al territori, Meritxell Batet ha recordat que “a Catalunya la inversió serà de 24.000 milions d’euros, una inversió històrica amb la que a més es compleix per primer cop amb l’addicional Tercera, i a les Terres de Lleida, el Pirineu i Aran és dobla la inversió, arribant als 81 milions d’euros; com poden haver diputats i diputades catalans que hi votin en contra?”.

Finalment, la Presidenta del Congrés ha posat en valor la capacitat de resposta d’Europa amb els Fons europeus per a la reconstrucció i ha apuntat que “aquests fons no es poden quedar a les grans ciutats, han d’arribar a tot el territori, a tots els racons del país perquè aquí és on ens juguem la cohesió territorial i acabar amb bretxa molt rural i urbà”.

Per la seva banda, el Primer Secretari del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, ha fet una crida a que “totes i tots sumem esforços per aconseguir un gran resultat a les eleccions autonòmiques del pròxim 14 de febrer”. Un resultat, ha dit, “que ha de servir per passar pàgina definitivament als 10 anys de retrocessos i enfrontaments a Catalunya i porti el canvi de progrés al capdavant de la Generalitat”.

En aquest sentit, el també diputat al Parlament ha recordat que “la dècada de Convergència, venguin el nom que venguin, i Esquerra ha estat la dècada de major divisió entre la ciutadania alhora que les més grans retallades en els serveis més essencials, com és la sanitat, i del que ara en veiem les greus conseqüències”. A més, Òscar Ordeig ha destacat que “en deu anys han fet de les Terres de Lleida les més castigades per les retallades del pressupost i inversions, fent caure el pressupost per a les nostres comarques en més del 80%” i ha afegit que “no prou contents amb això, han demostrat la pitjor de les gestions de la pandèmia del Covid al nostre territori, improvisant i prenent decisions sense tenir en compte la nostra veu, amb el que aquí vivim ja la tercera tongada de restriccions, amb les greus conseqüències que això suposa per la nostra economia”. PER això, ha conclòs, “les comarques de Lleida i el Pirineu és mereixen uns representants que les defensin i un Govern capaç de gestionar la pandèmia amb garanties i que prioritzi la recuperació de drets del nostre territori, tenint molt en compte que Lleida existeix”.