Comarques de Lleida

“Cal posar en valor que ara comptem amb un Govern a Madrid que dóna solucions a problemes reals i urgents, com la sinistralitat a la N-240”

  • Actualitzat:
  • Creat:

Els grups del PSC i Unitat d’Aran a la Diputació de Lleida donen suport a mesures com la fi de la concessió de l’AP-2, la desviació i bonificacions a camions i les millores a la N-240

Els grups del PSC i d’Unitat d’Aran a la Diputació de Lleida han defensat en el ple d’aquest divendres que “cal que posem en valor que per fi ara, després de set anys, comptem amb un Govern a Madrid que dóna respostes i solucions a problemes reals i urgents del territori, com és la sinistralitat a la carretera N-240”. Així, el grup socialista ha donat suport a la moció d’ERC, en la que es demana al Servei Català de Trànsit la desviació obligatòria de vehicles pesants a l’AP-2 entre les Borges i Lleida-Soses així com mesures de bonificació als camions també en aquest tram. Així mateix, el grup socialista ha consensuat amb el grup de CiU la modificació de la seva moció, que ha incorporat les esmenes del PSC i per tant ha estat també votada favorablement.

El diputat provincial Josep Ramon Branzuela ha recordat que “des d’aquest estiu, ja s’han implementat aquestes mesures en el tram de via que transcorre de les Borges fins a Montblanc, però seria bo que s’implementin des de les Borges fins a Lleida-Soses”.

Branzuela ha destacat que “en els tres mesos que portem amb un govern socialista a Espanya, s’ha desencallat una reivindicació històrica com és l’alliberament de l’AP-2 entre Montblanc i Borges i s’ha posat data al rescat de l’autopista, al finalitzar la concessió a l’agost de 2021; ja és molt més del que es va fer amb el govern del PP”. A més, ha dit, “l’executiu ja ha contractat un estudi informatiu per import de 687.500 euros, per l’augment de la capacitat de la N-240 en el tram de la variant de les Borges a la variant sud de Lleida, de manera que la via sigui més ràpida i segura”.

Finalment, i en relació a la moció que ha presentat el grup de CiU a la Diputació, Branzuela ha apuntat que “finalment, i després que Convergència incorporés les nostres esmenes, la votem a favor. Celebrem que CiU hagi modificat la moció inicial, que sortia dels mínims acordats a la moció que van signar tots els grups, excepte el PP, ara fa 2 anys i obviava que l’obligatorietat de desviar els camions depèn de Trànsit”. Ara, ha explicat, “hem demostrat que amb la capacitat de negociació, es poden assolir acords que són positius i cabdals per aconseguir les millores que reclama el territori”.

Així, els grups del PSC i UA han posat de relleu que “és positiu que s’incorpori la petició al Departament d’Economia i Finances de la Generalitat per habilitar una partida pressupostària que garanteixi la gratuïtat de l’AP-2 entre Lleida i Montblanc, mentre no s’alliberi definitivament l’autopista o es dupliqui la N-240”. “Una mesura que pren com a exemple el govern veí de l’Aragó, que juntament amb l’Estat bonifiquen el 100% del peatge a aquells camions que circulin per l’AP-2 entre Alfajarín i Pina de Ebro i del 50% entre Alfajarín i Fraga”.