Comarques de Lleida

“Cal una atenció digna a les persones que venen per una feina durant la campanya de la fruita”

  • Actualitzat:
  • Creat:

El portaveu del PSOE a la Comissió de Treball, Indústria i Seguretat Social i Migracions al Congrés, Luc André Diouf, i altres càrrecs del PSC han visitat avui el Centre Històric de Lleida

El PSC reclama al govern de la Generalitat “una atenció digna i una resposta urgent a les necessitats de totes aquelles persones que arriben a Lleida, ja sigui en situació regular o irregular, en recerca d’una feina durant la campanya de la fruita”. Per això, els grups socialistes al Parlament i a la Diputació de Lleida, així com en ajuntaments, han defensat la necessitat d’aplicar “un Pla Social urgent amb els recursos necessaris i amb coordinació institucional, des del món local fins al govern de l’Estat”.

Ha estat en aquest marc que el portaveu del PSOE a la Comissió de Treball, Indústria i Seguretat Social i Migracions al Congrés, Luc André Diouf, ha visitat avui el Centre Històric de Lleida i s’ha reunit tot seguit amb diferents entitats i col·lectius de la capital del Segrià. En primer lloc, tant el diputat socialista com el PSC han volgut expressar “la més rotunda condemna a l’agressió a un veí de Lleida d’origen senegalès per part de cinc homes fa poc més d’una setmana. En cap societat democràtica hi pot cabre el racisme i la xenofòbia”.

Acompanyat d’altres càrrecs com la diputada al Parlament, Judith Alcalà, la diputada al Congrés, Montse Mínguez, la Secretària de Ciutadania i Cooperació del PSC, Maribel García, el Secretari de Ciutadania i Cooperació del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran, Rachid Faris, i la regidora a la Paeria, Carme Valls.

En la seva visita al casc antic de la capital del Segrià, Diouf ha pogut prendre contacte amb bona part de les persones nouvingudes que s’hi concentren, sobretot durant el període de recollida de la fruita a Lleida. Així, s’ha posat de manifest que “la solució no passa per una regulació massiva sinó perquè el govern de la Generalitat posi fil a l’agulla i convoqui una taula d’emergència social que incorpori les diferents entitats i ajuntaments del territori més afectats i garanteixi els recursos per atendre totes les persones vulnerables que es troben en situació irregular però també les que es troben en situació regular i venen al Segrià buscant una feina al camp, però que es troben en una situació molt precària mentre això no és possible”.

Així mateix, s’ha recordat que “una de les principals mesures per evitar aquestes situacions és anticipar la demanda de mà d’obra de manera que es potenciïn les contractacions en origen o les borses de treball de les organitzacions agràries”.

També s’ha posat de manifest que “gràcies al bon ritme i planificació de vacunació en la població en general però en aquest cas específic als treballadors i treballadores del camp, estem en una situació, pel que a la pandèmia es refereix, molt millor en comparació a la campanya de la fruita de l’any passat”.

Paraules clau: