Comarques de Lleida

Compromís proposa diferents mesures per l’embelliment del Centre Històric de La Seu

  • Actualitzat:
  • Creat:

Compromís proposa la recuperació de “la taula de la carn”, repintar els porxos del Centre Històric i netejar les pintades a la via pública

El Centre Històric de La Seu d’Urgell és el valor més important de la nostra ciutat, tant històricament com econòmicament, i en aquests moments no passa pel seu millor moment.

Un dels millors exemples és l’espai anomenat la “taula de la carn”. Aquest indret, situat al carrer Major cantonada amb el carrer Jueus, ja es diu així des del segle XIX. Era la carnisseria pública de la ciutat, justament quan la venda de carn era un monopoli municipal, els quals ho adjudicaven a un concessionari del servei.

Avui en dia, després de la construcció de l’edifici de Cal Rovelló, aquest espai resta tancat i sense oferir cap tipus de servei. Per tant, és necessari restablir l’activitat d’aquest espai municipal tan cèntric.

Compromís X La Seu ha proposat en reiterades ocasions, amb mesures que el PDeCAT sempre ha rebutjat, que cal mantenir el Centre Històric de manera que sigui un exemple de neteja i bon estat. Ara mateix trobem amb massa freqüència porxos en mal estat i espais de la via pública amb pintades que no concorden amb el que hauria de ser el Centre Històric de la nostra ciutat, on la Catedral hagi de ser algun dia Patrimoni de la Humanitat.

Per tal de pal·liar i començar a canviar la situació en la que es troba el Centre Històric, Compromís X La Seu ha proposat en el ple del dilluns 5 de febrer dues mesures concretes:

La primera mesura és prendre les mesures necessàries per tal de convertir l’antiga “taula de la carn” en un aparador de promoció i informació de la ciutat, amb més punts de llum i altres elements que embelleixin l’espai.

La segona mesura proposada és impulsar les mesures necessàries per tal de mantenir i pintar els porxos del Carrer Major i Carrer dels Canonges. A més, cal també netejar les diferents pintades que hi ha ara mateix a la via pública.

El portaveu de Compromís X La Seu i diputat al Parlament català, Òscar Ordeig, creu que “l’embelliment del Centre Històric és una urgència i una necessitat i, per tant, cal posar fil a l’agulla amb aquestes propostes concretes”.