Comarques de Lleida

El pas al costat de Puigdemont manté el bloqueig polític

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta visita Aigües Segarra-Garrigues i es reuneix amb els regants per reivindicar el potencial de les comarques rurals i reclamar inversions que en garanteixin el futur

El primer secretari del PSC i president del grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar, Miquel Iceta, ha constatat avui que la situació política catalana “continua bloquejada” per la “manca d’acord entre els independentistes i per la seva incapacitat de proposar una sortida positiva que permeti investir un president i formar Govern”. “Així no podem seguir”, ha destacat Iceta, “ni tan sols vam ser capaços ahir al Parlament de posar en marxa el rellotge de la legislatura; aquesta situació no és bona per ningú i espero que ben aviat es pugui desbloquejar”.

“El pas al costat equívoc de Puigdemont és una proposta que manté el bloqueig polític, el fa per seguir manant o seguir present a la política catalana”, ha destacat el líder dels socialistes catalans. “Esperem que el president del Parlament iniciï la setmana vinent una nova ronda de consultes als grups i potser així aclarirem si hi ha una proposta en ferm i quina és; s’ha de proposar un candidat que pugui esdevenir i governar al 100%, i això encara no s’ha produït”. “Els ciutadans el que esperen és que prenguem decisions pensant en el seu futur, hem de triar persones que es puguin dedicar als reptes que tenim per davant”; “no podem seguir instal·lats en aquesta mena de llimb jurídic, en terra de ningú”, ha subratllat el líder dels socialistes catalans.

 

Lleida, potència agroalimentària

Miquel Iceta ha fet aquestes declaracions a Tàrrega, després de visitar la seu d’Aigües Segarra Garrigues i reunir-se amb la Junta de la Comunitat General de Regants del Segarra – Garrigues, des d’on ha destacat “l’enorme  potencial econòmic que hi ha a les terres de Lleida” tot destacant que des de la Generalitat no s’ha estat a l’alçada. “Aquestes comarques són la primera potència agroalimentària, i hem d’afavorir que més gent pugui viure del territori al territori”.  

El primer secretari de la Federació de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran i diputat, Òscar Ordeig, al seu torn, ha destacat la importància fonamental del projecte del Canal Segarra Garrigues no només per a Lleida, sinó pel sector agroalimentari; “estem compromesos amb el sector i amb els reptes de les comarques rurals, com l’envelliment demogràfic, o el fet que la renda per càpita no deixa de baixar; des de 2017 ha baixat un 87% les inversions en infraestructures de regadius, és intolerable, i denunciem que l’agricultura i comarques rurals no han estat una prioritat”. Per Ordeig és fonamental poder recuperar els nivells d’inversió pública en infraestructures a les comarques rurals i el més urgent ara mateix és tenir un Govern i un Pressupost que ho permeti.

Aquesta tarda Miquel Iceta participarà al Consell de Federació del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran que tindrà lloc a Mollerussa.

 

 

 

Paraules clau: