Comarques de Lleida

El PSC acusa el Govern de “menystenir” els Caçadors i de mala gestió de la fauna salvatge

  • Actualitzat:
  • Creat:

El grup parlamentari ha registrat una bateria de preguntes relacionades amb l’augment de les sancions al col·lectiu i la manca de diàleg

El PSC acusa el Govern de la Generalitat de “menystenir i criminalitzar el col·lectiu de Caçadors de Catalunya, imposant un augment de les sancions que dificulta encara més l’activitat”. En aquest sentit, el Grup Parlamentari ha registrat bateria de preguntes relacionades amb aquest règim sancionador que, segon el diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament, Òscar Ordeig, “constata la manca de model de caça pel país i de diàleg amb la Federació Catalana de Caça i les seves representacions territorials, que han manifestat el seu malestar per les creixents dificultats per exercir la seva activitat”.

Ordeig ha recordat que “el descontrol de fauna salvatge, ara encara més en augment, suposa un greu problema per un territori com el nostre, cada vegada més abandonat” i ha apuntat que “aquesta impossibilitat de controlar la proliferació descontrolada d’algunes espècies genera danys a cultius i transmeten malalties”. Per això, ha dit, “és imprescindible comptar amb la complicitat del col·lectiu de caçadors professionals”.

El diputat socialista ha qüestionat “quin model de caça es vol impulsar des del Govern de la Generalitat per als propers anys i com cal dotar-lo de recursos per garantir-ne una correcta gestió” i ha criticat que “l’executiu hagi aprovat un augment tant desmesurat de les sancions al col·lectiu de Caçadors de Catalunya sense comptar amb la seva implicació i suport”.

*Adjuntem les preguntes registrades. 

Fitxers adjunts: