Comarques de Lleida

El PSC de Lleida celebra el seu tradicional sopar d’estiu amb la militància

  • Actualitzat:
  • Creat:

Hi ha participat el Secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, el Primer Secretari de l’Agrupació, Fèlix Larrosa, el Primer Secretari de Federació, Òscar Ordeig, i la delegada del Govern, Tere Cunillera

El PSC de Lleida ha celebrat aquest divendres el seu tradicional sopar d’estiu amb la militància de la capital del Segrià així com d’altres municipis propers de la comarca.

A l’acte, que ha tingut lloc a la pista poliesportiva de Butsènit, hi ha participat el Secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, el Primer Secretari de l’Agrupació, Fèlix Larrosa, el Primer Secretari de Federació,  Òscar Ordeig, i la delegada del Govern, Tere Cunillera, així com altres membres de l’executiva local i territorial.

El Primer Secretari del PSC de Lleida, Fèlix Larrosa, ha afirmat que “a Lleida, hem vist com Esquerra, la Convergència de sempre i el Comú han estat capaços de posar-se d’acord per anar contra el projecte socialista de ciutat”. Un projecte, ha dit, “que ha estat i seguirà sent inclusiu, pensant en tots i totes els lleidatans i lleidatanes”. Enfront, ha criticat Larrosa, les tres formacions esmentades “han acordat el pacte de les 15 cadiretes, sobredimensionant el Govern de la ciutat, però són incapaços de presentar a la ciutadania quin és el seu model, el seu quadern de ruta i cap a on ens volen portar”. En aquest sentit, el també cap de l’oposició a la Paeria ha exigit que “facin públic què han pactat, l’abast d’aquest acord i quines polítiques aplicaran. Volen parlar de transparència? Doncs parlem-ne. L’oposició i tota la ciutadania es mereix una explicació del futur que ens espera”.

Per la seva banda, el Primer Secretari de la Federació del PSC de Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, ha afirmat que “els i les socialistes tenim i volem un projecte molt clar per les terres de Lleida i del Pirineu, que passa per revertir la retallada de les inversions a Ponent – més del 80% - i al Pirineu – del 77% - des del Govern de Convergència i Esquerra”.

El també diputat al Parlament ha advertit que “de no fer-ho, sentenciem el territori a aquest abandonament que està comportant conseqüències de les que ja fa anys el grup parlamentari socialista advertim: l’envelliment i despoblament del territori i de l’activitat agrícola i ramadera que lamentablement comporta el risc d’incendis com el que hem patit a la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià”. Ordeig ha criticat que “mentre obliden les necessitats d’aquests territoris, Junts x Catalunya i Esquerra es dediquen al repartiment de cadires a la Diputació de Lleida i als Consells Comarcals”. Mentrestant, ha dit, “és lamentable veure en una pàgina de la premsa com centren esforços en aquest joc de cadires i a la següent que retallin en efectius d’emergències com els Bombers Voluntaris. Enlloc de reforçar un servei, ara encara més necessari de suport i eines, el menystenen i devaluen; esperem no haver de lamentar-ne les conseqüències”.