Comarques de Lleida

El PSC demana explicacions a la Generalitat sobre el retard en la desinfecció de residències

  • Actualitzat:
  • Creat:

El Grup Parlamentari Socialista ha registrat una bateria de preguntes sobre el motiu pels que l’executiu va paralitzar durant un mes aquestes tasques a centres de Lleida

El Grup del PSC al Parlament de Catalunya ha demanat explicacions al govern de la Generalitat sobre el retard en la desinfecció de les residències de Lleida. Per això, el grup parlamentari ha registrat un seguit de preguntes amb l’objectiu que “l’executiu doni explicacions dels motius pels que va tenir paralitzades les tasques de desinfecció a les llars de la capital del Segrià, després que tant els seus responsables com el paer en cap fessin la petició a la Generalitat”.

En aquest sentit, el diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament, Òscar Ordeig, ha afirmat que “és intolerable tardar un mes a donar explicacions sobre la desinfecció de les residències, com per exemple la Llar de Sant Josep, que ha patit la mort de fins a 30 persones per Coronavirus”. Ordeig ha recordat que “la Generalitat va rebre la petició de neteja d’aquest centre, així com de la Residència Balàfia 1, Residència Balàfia 2 i Caser Residencial Lleida, per mitjà de la Delegació del Govern a Catalunya, però en va aturar la tramitació durant un mes”.

Per la seva banda, el Cap de l’Oposició a l’Ajuntament de Lleida, Fèlix Larrosa, ha apuntat que “la Generalitat ha d’assumir la seva responsabilitat política en la desatenció a les residències, que s’han sentit totalment desemparades” i ha afegit que “la mateixa responsabilitat que s’ha de demanar a l’Alcalde i a la regidora de salut. A hores d’ara cap representant de la Paeria s’ha posat en contacte amb algunes de les principals residències de la ciutat, i quan hem preguntat ens han dit que “no és competència municipal”, la qual cosa considerem lamentable”. En aquest context, ha dit, “no entenem que es prioritzin interessos partidistes, com els han demostrat també els mateixos partits de govern a la Diputació de Lleida” i ha afegit que “esperem que en el cas de la Paeria deixin de banda altres batalles i se sumin a la lluita conjunta que entre totes les administracions cal fer contra la crisi del Covid-19”.

*Adjuntem les preguntes registrades.

Fitxers adjunts:

Paraules clau: