Comarques de Lleida

El PSC dóna suport a la campanya #PorUnaLeyJusta per tal que no quedin impunes les morts per imprudència a la carretera

  • Actualitzat:
  • Creat:

Els promotors lliuren 200.000 signatures al Congrés dels Diputats demanant que es modifiqui el Codi Penal

Manuel Cruz ha participat en l'acte
Manuel Cruz ha participat en l'acte

El Grup Socialista al Congrés ha mostrat avui el seu suport a la campanya #PorUnaLeyJusta, que persegueix una reforma de la legislació per evitar que quedin impunes les morts en carretera causades per imprudència. Manuel Cruz, diputat del PSC i portaveu d’Educació del Grup Socialista, ha participat en l'acte en què els promotors de la iniciativa han lliurat 200.000 signatures per tal que es modifiquin els articles del Codi Penal que regulen l'homicidi per imprudència i l'omissió del deure de socors.

La campanya #porunaleyjusta, impulsada per la urgellenca Anna González, proposa revertir la reforma penal duta a terme per l'anterior Govern del PP, que va suprimir les faltes del Codi Penal. Per aquest motiu, els homicidis per imprudència lleu amb resultat de mort ja no comporten cap càstig per a l'autor i les víctimes no tenen cap dret d'empara. La iniciativa també demana que es modifiqui l'omissió del deure de socors per tal que sigui exigible que l'autor d'un atropellament es quedi a atendre la víctima.

La Comissió de Justícia del Congrés va aprovar per unanimitat el mes de febrer passat una pnl del Grup Socialista, impulsada per la diputada del PSC Mercè Perea, per garantir la realització efectiva dels seus drets a les víctimes per accidents de trànsit, inclòs l'accés a la tutela judicial efectiva. També s’ha presentat una iniciativa similar en la Comissió de Seguretat Viària i Mobilitat Sostenible.

Paraules clau: