Comarques de Lleida

El PSC i UA denuncien les greus irregularitats del PDeCAt pel relleu a la Diputació de Lleida

  • Actualitzat:
  • Creat:

Ambdós grups afirmen que “és un frau polític accelerar la celebració del ple d'investidura aprofitant la impossibilitat d’assistir-hi dels representants de dos partits”

Els Grups del PSC i UA a la Diputació de Lleida denuncien les “greus irregularitats i la manca de transparència per part del PDeCAT imposant demà dijous la celebració del ple de nomenament del relleu a la presidència de la Diputació de Lleida”.

Els portaveus del PSC i Unitat d’Aran, Enric Colom i Paco Boya, afirmen que “el que està fent el PDeCAT, o el que és el mateix, Convergència, és un autèntic frau polític; acceleren la celebració d’aquest ple aprofitant la impossibilitat de que hi assisteixin i puguin votar els representants de dos partits polítics”.

“Els diputats i diputades de Convergència saben perfectament que hi ha un marge de dies a partir del cessament de l’actual President, que tindrà lloc demà mateix. Forçant la votació del seu relleu de manera urgent garanteixen un desequilibri en la votació al seu favor, doncs ni el portaveu d’Unitat d’Aran ni el nou diputat de la CUP poden assistir a aquesta sessió”, han explicat, i han afegit que “la decisió unilateral de Convergència no dóna marge a la resta de grups a negociar ni a dialogar”.

Colom i Boya han lamentat que “convocant el ple d’investidura aquest dijous, la majoria limitada del PDeCAT impedeix la regeneració i aviva el descrèdit de la institució, ja suficientment perjudicada pel presumpte cas de corrupció del fins ara President”.  

En aquesta línia, han destacat que “és una vergonya democràtica tant les maneres com les formes de fer de Convergència, donant continuïtat a les males pràctiques i tapant-se les vergonyes amb la bandera” i han avançat que “amb l’objectiu de recuperar la transparència i la governabilitat de la Diputació de Lleida, no es descarta que l’oposició acordi accions futures de reprovació o dimissió envers la que ha de ser la nova Presidenta de la Diputació”.