Comarques de Lleida

El PSC i UA proposen un Pla Director d’infraestructures viàries de Lleida, Pirineu i Aran

  • Actualitzat:
  • Creat:

La proposta insta la corporació a la diagnosi i planificació d’acció al territori, independentment de la titularitat de les carreteres

PSC i UA també han reclamat al Govern provincial resposta a les preguntes formulades en els mesos anteriors

Els grups del PSC i Unitat d’Aran a la Diputació de Lleida defensaran en el ple del proper dijous una moció conjunta en la que reclamen a la corporació que “lideri un Pla Director d’infraestructures viàries de les Terres de Lleida, el Pirineu i l’Aran”.

El portaveu del PSC, Fèlix Larrosa, ha explicat que “la proposta parteix de tres conceptes bàsics: En primer lloc, partim de la necessitat d’una diagnosi de la situació actual de les carreteres a tota la província; en segon lloc demanem que en el cas de les vies que són de la Diputació, s’incorpori el pla d’actuació a les mateixes”. Un tercer concepte és la “planificació estratègica de les accions que requereixen les carreteres i vies en les que caldrà incidir, sigui quina sigui la seva titularitat”. En aquest punt, ha dit, “quan parlem de vies com l’Eix pirinenc, els trams de l’A22 per connectar amb l’Eix de l’Ebre o la C-13, caldrà una planificació per als propers 10 anys”.

Larrosa ha apuntat que “aquest Pla Director haurà de passar pel debat i les propostes, en el marc d’unes jornades organitzades per la Diputació, en les que hi participin Estat, Generalitat, Consells Comarcals, Conselh Generau d’Aran...és a dir, amb tots aquells agents socials i polítics implicats per garantir les millors opcions de planificació”.

El portaveu socialista ha defensat que “l’objectiu d’aquesta proposta és doble: en primer lloc, comptar amb un anàlisi i diagnosi concrets de l’estat de les comunicacions a Lleida, el Pirineu i l’Aran i, en segon lloc, garantir les inversions i millores necessàries que  ens permetin avançar en competitivitat”.

Fiscalització de l’acció de govern a la Diputació

D’altra banda, el PSC i UA han reclamat al Govern de la Diputació de Lleida que “respongui a les diferents qüestions i preguntes plantejades en els darrers mesos”. Així, Larrosa ha recordat que “estem esperant des de novembre a que el govern provincial ens informi sobre els càrrecs directius i eventuals nomenats, doncs en cap cas s’ha informat sobre els respectius mèrits”. Fèlix Larrosa ha explicat finalment que “també en la junta de portaveus d’aquest dilluns hem insistit en la estratègia de promoció econòmica i turística que preveu la Diputació per a les poblacions afectades pels aiguats i la seva recuperació”.

*Adjuntem la moció registrada.

Fitxers adjunts: