Comarques de Lleida

El PSC i UA reclamen una campanya de promoció turística i microcrèdits per empreses del sector

  • Actualitzat:
  • Creat:

Els grups han posat també de manifest la urgència d’endegar el Pla Director d’infraestructures viàries de Lleida, Pirineu i Aran

Els grups del PSC i Unitat d’Aran reclamen a la Diputació de Lleida que “posi en marxa de manera immediata una campanya de promoció turística i de la producció artesanal i agroalimentària de Lleida Pirineu i Aran que ajudi a la recuperació econòmica del sector”. El portaveu del PSC a la Diputació, Fèlix Larrosa, ha posat de relleu que “estem ja en la fase 1 de desescalada de la crisi pel Covid-19 i l’equip de govern de la Diputació encara no ha presentat quin és el pla de desenvolupament econòmic i turístic per a la sortida d’aquesta crisi”.

En aquest sentit, el també diputat socialista, Agustí Jiménez, ha insistit en que “reiterem la nostra proposta de que la Diputació creï una línia de microcrèdits que facilitin la liquiditat de les empreses del sector empresarial turístic, que hauran d’afrontar una temporada especialment complicada”. En la mateixa línia, el portaveu d’Unitat d’Aran, Amador Marqués, ha afirmat que “és vital promocionar el turisme de muntanya i de proximitat, un turisme actiu, familiar, de natura i no massificat que, en el marc d’aquesta crisi, pot trobar la seva oportunitat de recuperació i, per tant, suposar una aportació vital per l’economia del nostre territori”.

D’altra banda, PSC i UA també han destacat que “després de les esllavissades que han deixat aïllats els municipis de Burgo i Llavorre aquest cap de setmana, es posa encara més de manifest la urgència de posar en marxa el Pla Director d’infraestructures viàries de Lleida, Pirineu i Aran”. Fèlix Larrosa ha recordat que “el ple de la Diputació va aprovar la nostra proposta el passat 16 de gener per unanimitat; a l’abril vam preguntar sobre l’estat del Pla i ara hem vist com han tingut lloc esllavissades que, sortosament, no ha provocat ferits però ha aïllat veïns i veïnes del Pirineu”. “Mentrestant, el govern de la Diputació segueix sense respondre ni fer cap moviment en relació al Pla de carreteres, quan ara es veu que es tracta també de donar resposta a una qüestió de seguretat i emergències al territori”, ha conclòs.