Comarques de Lleida

El PSC i Unitat d’Aran valoren com encertada la decisió de dimissió del President de la Diputació de Lleida

  • Actualitzat:
  • Creat:

Els grups s’han ofert a totes les forces polítiques de la institució per garantir l’estabilitat i normal funcionament de la corporació provincial

El PSC i Unitat d’Aran han valorat com “encertada” la decisió del President de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, de dimitir després que fos detingut la setmana passada per un presumpte delicte de corrupció, alteració de contractes públics i blanqueig de diners.

Els portaveus del grups del PSC i UA, Enric Colom i Paco Boya, han afirmat que “mantenim el criteri de respecte a la presumpció d’innocència. En cap moment ens hem volgut avançar a les decisions judicials” i han afegit que “tanmateix, és evident que la situació a la institució havia esdevingut insostenible, entre altres coses per la picabaralla dintre del propi equip de govern”.

En aquesta línia, han dit, “pel PSC i Unitat d’Aran la qüestió primordial ha estat sempre garantir el funcionament normal de la institució i la transparència fins al final del mandat”. Així mateix, Colom i Boya han insistit en que “hem procurat, en tot aquest conflicte, mantenir una posició acordada per tots els portaveus de la junta de portaveus de la Diputació de respecte a les decisions judicials i de no utilitzar la institució per a picabaralles partidistes aprofitant la conjuntura d’un procés electoral que s’atansa”. I han afegit que “no cal oblidar que actualment l’aritmètica complexa de la composició del Ple fa molt difícil conformar alternatives a l’equip de govern actual”.

Finalment, han dit, “els grups del PSC i Unitat d’Aran hem ofert diàleg a totes les forces polítiques representades a la institució per tal de garantir l’estabilitat, el normal funcionament i sobretot la garantia de suport als petits municipis, pels quals molts serveis de primera necessitat depenen de la Diputació”.