Comarques de Lleida

El PSC impulsa la creació d’un gran Pacte contra la Crisi de Preus del sector agroalimentari

  • Actualitzat:
  • Creat:

La proposta socialista té com a principal objectiu atacar un dels principals greuges que pateixen els productors de fruita dolça

El PSC impulsa la creació d’un gran Pacte contra la Crisi de Preus del sector agroalimentari

La proposta socialista té com a principal objectiu atacar un dels principals greuges que pateixen els productors de fruita dolça

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament, Òscar Ordeig, ha afirmat avui que “la crisi de preus que pateix el sector agroalimentari des de fa anys, especialment el de la fruita dolça, només es podrà atacar si hi ha acord i entesa entre totes les administracions, entitats i organitzacions implicades”. Per això, ha dit, “impulsem la creació d’un gran Pacte contra la Crisi de Preus des del Parlament que suposi una estratègia conjunta amb les diferents Comunitats Autònomes, el Ministeri d’Agricultura i arribi fins al Comissari Europeu d’Agricultura i als eurodiputats catalans”.

El diputat socialista ha recordat que “en els darrers 15 anys s’han destruït fins a 10.000 explotacions agràries a Catalunya i la renta agrària ha caigut en un 35%”. Una situació, ha dit, que “si hi sumem que a les zones rurals, com són les terres de Lleida, és on el Govern més ha retallat en inversions i serveis públics, està condemnant el territori a la despoblació i empobriment”. En aquest sentit, Ordeig ha apuntat que “en aquestes comarques, l’activitat agroalimentària és cabdal, ja que suposa el 3,6% del PIB i el 17% de la Indústria, però s’enfronta a grans desigualtats entre els petits i mitjans productors i les grans empreses, dificultant fins a l’extrem la supervivència de molts pagesos”.

Òscar Ordeig ha defensat que “aquest és un problema al que s’enfronta Catalunya però també la resta de l’Estat, pel que és urgent comptar amb aquest Pacte integral coordinat amb la resta de Comunitats Autònomes productores, el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i la Unió Europea”. Alhora, a dit, “també exigim unes lleis i uns pressupostos adequats, no es podrà garantir les eines necessàries per acabar amb la crisi de preus si es manté la davallada del 40% del pressupost en el Departament d’Agricultura”.