Comarques de Lleida

El PSC pregunta per temes de seguretat a Lleida

  • Actualitzat:
  • Creat:

El PSC critica el desconeixement pel que fa al trasllat dels serveis del 112 així com en la modificació de les bases de la convocatòria de places de Guàrdia Urbana

El Grup del PSC a l’Ajuntament de Lleida ha lamentat avui la “desinformació de l’equip de govern en qüestions cabdals en seguretat i civisme”. Així ho han posat de manifest després de la primera reunió de la Comissió de Seguretat i Civisme a la Paeria.

La portaveu socialista, Cristina Morón, ha explicat que “hem conegut per diferents mitjans la intenció de la Generalitat de traslladar el servei 112 de Lleida a Reus, pel que li hem preguntat a l’Alcalde quina valoració en feia”. “La sorpresa ha estat la resposta de desconeixença de la qüestió”, ha dit. En aquest sentit, el cap de l’oposició, Fèlix Larrosa, ha criticat que “és com a mínim sorprenent que l’Alcalde no en sabés res, o potser és que la Generalitat considera que no cal informar a la Paeria sobre una qüestió que afecta a la ciutat de Lleida”.

D’altra banda, la portaveu a la Comissió de Seguretat i Civisme també ha criticat que “la Junta de Govern hagi modificat les bases de la convocatòria d’onze places de Guàrdia Urbana sense informar-ne a la Junta de Personal”. Morón ha apuntat que “d’acord amb el que han manifestat des de la Junta, la decisió unilateral de l’equip de govern mostra un total menysteniment cap als seus membres i a tot el personal municipal”. Morón ha afirmat que “aquest menyspreu és palpable també quan el mateix Alcalde assegura no ser conscient de que calia informar d’aquesta modificació a la Junta de Personal”.

Finalment, el Grup Socialista ha presentat un Prec per “exigir el compliment de l’ordenança de trànsit, donat l’increment de la intensitat de trànsit de bicicletes i patins a les voreres, quan la normativa deixar molt clar per on poden circular”. Per això, el Grup ha demanat “un major control d’aquest trànsit a la ciutat”.