Comarques de Lleida

El PSC proposa augmentar a dos dies a la setmana el consum de fruita a les escoles

  • Actualitzat:
  • Creat:

El Grup Parlamentari ha defensat un seguit de propostes en el Ple de Política General per una alimentació saludable i una agricultura competitiva

El Grup Parlamentari Socialista proposa “augmentar a dos dies setmanals el consum de fruita a les escoles de primària de Catalunya”. Aquesta és una de les mesures que inclou la Proposta de Resolució del PSC presentada al Ple de Política General del Govern de Catalunya.

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament, Òscar Ordeig, ha fet una crida avui a que “és indispensable i urgent el compromís de tot el Govern per garantir un sector agroalimentari competitiu i amb futur; del contrari ens toparem amb plantacions i explotacions abandonades i territoris desertitzats”. Per això, el Grup Parlamentari Socialista ha presentat un seguit de propostes en el Ple de Política General que tenen com objectiu una alimentació saludable i una agricultura competitiva.

El diputat socialista ha advertit que “el Govern de la Generalitat ha de modificar el model de gestió territorial si no volem cada cop més zones rurals i cultius abandonats o cremats per la manca de suport al sector”. Ordeig ha recordat que “malgrat parlem d’un sector estratègic, la realitat és que pateix unes desigualtats intolerables entre els petits i mitjans agricultors amb els grans grups empresarials”. Per això, ha dit, “cal una redistribució més equitativa dels beneficis del sector, sobretot a través de la lluita contra l’abús a la cadena alimentària” i ha afegit que “per això, proposem potenciar l’Observatori Agroalimentari de Preus i millorar el control i aplicar les sancions corresponents a les pràctiques abusives a la cadena alimentària”.

En aquest context, el PSC defensa una bateria de mesures que passen per “recuperar en el màxim de 2 anys el 40% del pressupost perdut d’Agricultura i en 3 anys les partides de millora de camins, regadius i infraestructura tecnològica de les zones agràries i rurals que hi havia al 2010”.

Altres mesures passen per “crear un fons extraordinari d’ajudes als agricultors i ramaders afectats pels incendis de la Ribera d’Ebre, el Segrià i les Garrigues; que l’IRTA elabori un mapa territorial de cultius i explotacions viables i sostenibles o augmentar el pressupost per la gestió de fauna salvatge i millorar la política forestal, entre altres”.

*Adjuntem el text de la Proposta de Resolució per una alimentació saludable i una agricultura competitiva

Fitxers adjunts:

Paraules clau: