Comarques de Lleida

El PSC reclama a la Generalitat que tramiti la situació d’emergència pel gran incendi

  • Actualitzat:
  • Creat:

La formació critica que, malgrat haver rebut una carta amb la informació per demanar aquesta línia d’ajuts al Govern de l’Estat, Agricultura encara no hagi fet res

El PSC de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran reclama a la Generalitat “que tramiti la petició per tal que les zones cremades pel gran incendi que va afectar la Ribera d’Ebre, el Segrià i les Garrigues siguin declarades com a situació d’emergència i rebin així els ajuts corresponents”. La formació ha fet aquesta demanda en una roda de premsa amb el diputat al Parlament, Òscar Ordeig, la diputada al Congrés, Montse Mínguez, el portaveu a la Diputació de Lleida, Fèlix Larrosa, el també diputat provincial, Agustí Jiménez, i el portaveu al Consell Comarcal del Segrià, Sebastià Ribes.

El diputat al Parlament, Òscar Ordeig, ha recordat que “malgrat haver rebut una carta de la Delegació del Govern amb la informació detallada per tal que es demanés aquesta línia d’ajuts a l’Estat, la Generalitat, concretament el Departament d’Agricultura, encara no ha iniciat cap tràmit”. Així, ha dit, “en situacions com aquesta, hi ha ajuts que s’activen automàticament, procedents de Protecció Civil, però uns altres, com el de situació d’emergència, que s’han de demanar i tenen un termini concret, que expirarà en breu”.

Ordeig ha criticat que “patim una Generalitat que no hi és, i quan hi és es dedica a esperar l’acció de l’Estat i no assumeix les competències de que disposa”. En aquest sentit, el diputat socialista ha reclamat també “que el Govern català posi en marxa línies d’ajudes específiques als ajuntaments i als afectats per l’incendi” i ha avançat que “ja ho hem començat a fer al Parlament, però el PSC intensificarà el nombre d’iniciatives al Consell Comarcal del Segrià, la Diputació i el Congrés en la línia de reclamar una millor gestió del territori, la posada en marxa de les línies d’ajuts necessàries i analitzar i solucionar la situació dels  cos de Bombers de la Generalitat”.

En aquesta línia, el portaveu del PSC a la Diputació de Lleida i cap de l’oposició a la Paeria, Fèlix Larrosa, ha explicat que “una de les iniciatives que posarem en marxa se centrarà en l’estat en que es troba el cos de Bombers i el de Bombers Voluntaris”. Larrosa ha advertit que “l’incendi de Ribera d’Ebre, Garrigues i Segrià ha posat de manifest l’escassa articulació del cos de Bombers al territori i la manca de solucions del Departament d’Interior; no ens volem imaginar què hagués passat si s’hagués donat un altre incendi a un altre punt del territori o a la ciutat de Lleida al mateix temps”.