Comarques de Lleida

El PSC reclama garantir serveis de menjador i transport escolar i evitar el tancament d'escoles

  • Actualitzat:
  • Creat:

El PSC de Lleida, Pirineu i Aran ha celebrat aquest divendres el darrer debat pre-congressual sobre educació a Balaguer

“Per una educació universal i de qualitat. No al tancament d’escoles al territori” ha estat la temàtica del darrer debat previ al 10è Congrés del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran, que ha tingut lloc aquest divendres al vespre a Balaguer.

L’acte ha servit per reivindicar, principalment, “un pressupost de la Generalitat que garanteixi els serveis de menjador i transport escolar i eviti el tancament d’escoles al món rural”. Així, la diputada del PSC al Parlament, Esther Niubó, ha recordat que “els comptes que ens ha presentat el Govern estan encara molt lluny de la inversió del 6% del PIB en educació que marca la LEC, el que manté l’educació en una situació d’infrafinançament”. En aquest sentit, ha dit, “igual que en altres departaments, en Educació portem deu anys perduts, amb un seguit de retallades començant per la manca d’ajuts a l’ensenyament de 0 a 3 anys fins a arribar a l’educació universitària, la més cara de l’Estat”.

En aquesta línia, el diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament, Òscar Ordeig, ha criticat que “ens afrontem a un govern que, tot i el ball de sigles, en la darrera dècada ha demostrat ser hereu de la política de dretes que retalla, recentralitza i aposta per la privatització de serveis tant bàsics com és l’educació”. Així, ha dit, “mesures com la retirada dels ajuts al transport públic pels alumnes de municipis agregats o de menjador són agreujants per al despoblament que patim a les comarques rurals”.

Ara, a més, “el Departament d’Ensenyament amenaça periòdicament amb el tancament d’escoles al territori, com és l’Àngel Guimerà de Balaguer”, ha apuntat. Ordeig ha destacat que “els i les socialistes donem ple suport a les reivindicacions de la plataforma contrària al tancament del centre. A un mes de la preinscripció, el silenci del Departament i la inacció per implantar mesures de lluita contra la segregació no fan més que confirmar que no hi ha voluntat per part del Govern de mantenir una escola que és cabdal pels veïns i veïnes del Centre Històric de Balaguer”.

Finalment, Ordeig i Niubó han destacat “el compromís del PSC amb un sistema d’educació públic, laic, inclusiu, de qualitat, integrador i de proximitat, amb accions que potenciïn l’escola rural i l’accés dels pobles menys poblats als serveis bàsics i construccions escolars dignes”.

Paraules clau: