Comarques de Lleida

El PSC reclama la renovació urgent de la xarxa de subministrament elèctric

  • Actualitzat:
  • Creat:

Municipis de les Terres de Lleida i el Pirineu, afectats pels darrers talls, se sumen a la reivindicació per a que la Generalitat garanteixi el subministrament

El PSC reclama “la renovació urgent de la xarxa de subministrament elèctric, greument afectada de nou els darrers dies pel temporal de neu i en plena onada de fred”.

Municipis de Lleida i el Pirineu s’han sumat a aquesta reivindicació per tal que “la Generalitat, que és qui té la competència i la responsabilitat pública de garantir el subministrament elèctric a tot el territori, d’acord amb el que estableix l’Estatut d’Autonomia, assumeixi la seva responsabilitat”.

El diputat i cap de llista del PSC per Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, ha explicat que “segons les dades que hem pogut recopilar, els darrers talls de subministrament ha afectat municipis com Agramunt, l’Albagès, Castelldans, El Soleràs, Granyena, Juncosa, Puigverd de Lleida o els Torms, deixant sense llum en ple temporal fins a 3.100 abonats”. En aquest sentit, ha dit, “tot i que se’ns ha informat que en aquesta ocasió el restabliment serà ràpid, el cert és que molts d’aquests municipis pateixen aquests talls de manera reiterada; un greuge més per a les zones rurals, la seva població i la seva activitat econòmica”.

Així, el Tinent d’Alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Maria Vilalta, ha denunciat que “aquí ja portem 20 anys reclamant que s’arrangi la xarxa de subministrament elèctric, i 20 anys que ens responen amb la mateixa cançó”. Així, ha explicat, “a Puigverd el nucli urbà és molt petit, però de la mateixa manera això suposa que la població es troba molt disseminada en urbanitzacions i granges que pateixen reiteradament els talls de llum, amb les conseqüències que això suposa. Ara, per exemple, a una de les urbanitzacions s’ha cremat el transformador, ho vam reparar des de l’ajuntament, però l’adient i necessari seria que la companyia elèctrica el substituís per un de nou”. Amb tot plegat, ha dit, “al final ningú dona respostes a les deficiències de la xarxa: la companyia elèctrica no se’n fa càrrec i la Generalitat no supervisa ni controla que la companyia assumeixi les seves responsabilitats i renovi una línies que estan ja velles i obsoletes i de les que no se’n fa cap manteniment”.

Vilalta ha recordat que “el passat hivern ja vam patir fins a 36 hores sense llum, amb greus afectacions a les granges i càmeres frigorífiques de fruita i a les llars, amb un total de 1.300 abonats, molts d’ells persones grans”.

Paraules clau: