Comarques de Lleida

“Estem davant l’autèntica etapa d’avenços en els drets de les persones amb discapacitat”

  • Actualitzat:
  • Creat:

El diputat al Congrés, Miguel Ángel González, i el diputat al Parlament, Raúl Moreno, han contrastat els avenços fets pel Govern de Pedro Sánchez davant la “paràlisi” del Govern de Catalunya

El diputat del PSOE i ponent de la Llei de suport a persones amb discapacitat, Miguel Ángel González, ha afirmat avui que “estem davant l’autèntica etapa de la història de la democràcia d’avenços dels drets de les persones amb discapacitat”. “Un compromís del govern de Pedro Sánchez que marca una nova fita amb l’aprovació recentment de la Llei de d’Igualtat de la capacitat jurídica de les persones amb discapacitat”, ha destacat.

Miguel Ángel González i el portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista i Conseller d'Afers Socials i Infància del Govern Alternatiu de Salvador Illa, Raúl Moreno, han visitat avui l’Associació AREMI de Lleida i s’han reunit amb les entitats del territori que formen part de de COCARMI.

El diputat socialista al Congrés ha recordat que “vam començar reconeixent el dret a vot l’any 2018, amb la prohibició de la esterilització forçada l’any passat, i aquest any seguim amb la Llei d’igualtat de la capacitat jurídica per a persones amb discapacitats diferents” i ha afegit que “el Govern seguirà impulsant els drets de les persones amb discapacitat en una propera reforma constitucional i amb una nova Lleida d’accessibilitat universal”. Amb això, ha dit, “els socialistes enviem un missatge molt clar: totes les persones, independentment de la seva condició, tenen els drets reconeguts i han d’actuar en igualtat. Aquest és el país que els socialistes volem construir”.

Per la seva banda, el portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista i Conseller d'Afers Socials i Infància del Govern Alternatiu de Salvador Illa, Raúl Moreno, ha contrastat “les llums i les ombres: des d’un govern de l’Estat que treballa i que legisla en pro de les persones amb discapacitat amb un Govern de Catalunya que el que ha fet aquests anys ha estat la paràlisi”.

En aquest sentit, Moreno ha especificat que “no només tenim la Llei d’Accessibilitat que encara és un reglament i per tant no compta amb el finançament adequat per portar-la a terme, sinó que també tenim carteres de serveis congelades des de fa 10 anys i no tenim cap increment pel que fa a les places de les persones amb discapacitat o amb especial dificultats”.

Per tant, ha dit, “estem paralitzats i ens temem que els mateixos que van protagonitzar aquesta paràlisi són els que ara tornen a governar”. Davant d’això, Raúl Moreno ha destacat que “el PSC, des del Parlament de Catalunya i posició de Govern alternatiu, el primer que vam posar en marxa és una comissió d’estudi de la salut mental a Catalunya i també comissió d’estudi per valorar com funciona el Decret d’escola inclusiva que tampoc s’ha desplegat”. Per tant, ha conclòs, “el que volem fer és passar de les promeses a la realitat. Hem de fer aquesta feina com a oposició responsable perquè la gent amb discapacitat s’ho mereix i perquè Catalunya necessita continuar avançant en els drets socials de les persones amb discapacitat”.

A la visita i a la trobada d’aquest dilluns hi ha participat també el la diputada del PSC al Congrés, Montse Mínguez, el Subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, la diputada al Parlament, Judith Alcalà i la regidora a la Paeria, Cristina Morón.

Fitxers adjunts:

Paraules clau: