Comarques de Lleida

Hem de ser el referent europeu del sector agroalimentari

  • Òscar Ordeig
  • Actualitzat:
  • Creat:

Ordeig reclama treball conjunt amb els departaments de salut, ensenyament i infraestructures per resoldre el problema d'envelliment, despoblació i empobriment del món rural

Òscar Ordeig ha instat aquest matí la Consellera Jordà a "treballar perquè la política agrària sigui un dels principals eixos de la política catalana" així com a "estudiar aquelles polítiques transversals amb la resta de departaments per posar solució al gran repte de despoblació, envelliment i empobriment del món rural".

El diputat i portaveu del grup PSC-Units en matèria d'agricultura i món rural, ha valorat molt positivament el sector agroalimentari català, "un sector molt competitiu si el comparem amb la resta d'Europa" però ha animat a anar més enllà i "treballar per ser la principal zona agroalimentària d'Europa dels pròxims anys". Per Ordeig, "els canvis provocats per la crisi econòmica, els conflictes polítics i els canvis de funcionament europeus poden desestabilitzar el sector i fer que no avanci el suficient per intentar ser un dels productors d'aliments més competitius fins i tot del món". Per això ha reclamat a la consellera lideratge i no desaprofitar l'oportunitat que suposa el creixement de la capacitat adquisitiva d'aliments als països emergents.

Ordeig ha fet valdre la feina i professionalitat de la gent del sector que, amb emprenedoria i capacitat d'innovació, "han anat canviant i millorant els processos" i ha demanat que la governança tingui en compte "els protagonistes" del sector. Per aquest motiu, el diputat socialista considera que cal una regulació "no adversa" pel petit productor, i potenciar al màxim tot el que generi qualitat i valor afegit al producte: denominacions d'origen, tecnologia alimentària, bioprocessos, etc.

Ordeig també s'ha referit al problema d'envelliment, despoblació i empobriment del món rural, "un exemple claríssim de polítiques transversals" que cal treballar. En aquest sentit, ha reclamat treball conjunt en especial amb els departaments de salut, ensenyament i infraestructures, denunciant que moltes vegades "es fa una regulació que no ajuda, sinó que dificulta la feina del dia a dia del món rural".

Per últim, Ordeig ha considerat "molt important crear sinergies amb la PAC (Política Agrària Comuna) i el Ministeri" i ha reclamat abordar "el greu problema amb petits productors, que estan a punt de desaparèixer" i regular i controlar la cadena alimentaria tenint en compte la directiva europea que s'està fent, "que pot ajudar per evitar l'abús de poder" però també "utilitzant recursos en la inspecció laboral"

Paraules clau: