Comarques de Lleida

Iceta destaca que el proper congrés servirà per reforçar el projecte de país inclusiu i social

  • Actualitzat:
  • Creat:

El Primer Secretari del PSC ha participat avui en el Congrés de Federació de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran

El Primer Secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat avui a Lleida que “en pocs dies celebrarem el catorzè Congrés del que segur que en sortirà un PSC reforçat en el nostre projecte de país inclusiu i social que sempre hem defensat”. En el Consell de Federació de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran, Iceta ha apuntat que “les aportacions dels delegats i delegades al Congrés són les que fixaran la línia política del partit per als propers anys i en aquest sentit, el mig centenar de delegats i delegades de Lleida, Pirineu i Aran segur que aportaran la visió necessària de les mancances i oportunitats del territori”.

En aquest sentit, Iceta ha recordat que “tot just ens trobem davant la presentació d’uns nous pressupostos de la Generalitat per l’any vinent, però encara no se’ns ha cridat a cap negociació”. A més, ha dit, “portem ja dues pròrrogues pressupostàries, amb el perjudici econòmic i social que això suposa”. El líder socialista ha afirmat que “territoris com el de Lleida, Pirineu i l’Aran no es poden permetre més pròrrogues pressupostàries ni més retallades, que a Ponent acumulen una tisorada de les inversions de més del 80% des de 2010 i més del 70% al Pirineu, condemnant aquestes comarques a l’envelliment i empobriment”.

Així doncs, Miquel Iceta ha afirmat que “esperarem a conèixer els números del Govern de la Generalitat, però haurien de començar a aplicar allò que ells mateixos reclamen, diàleg amb tots els grups polítics i capacitat negociadora”. “De no ser així, de no tirar endavant amb els pressupostos que el país necessita, de nou seria bo que el President Torra es plantegés donar un pas al costat i convocar eleccions”, ha conclós.