Comarques de Lleida

Iceta: “Hem de preparar ja la reconstrucció, que requereix d’amplis acords"

  • Actualitzat:
  • Creat:

El Primer Secretari del PSC ha participat avui en la primera Assemblea telemàtica de la Federació de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran

El Primer Secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat avui que “hem de preparar ja la reconstrucció del país, el que requereix des de ja d’amplis consensos i acords polítics i socioeconòmics”. En aquest sentit, Iceta ha recordat que “el 2 d’abril vam posar a disposició del Govern fins a 44 propostes del Grup Parlamentari Socialista. El 24 d’abril vam lliurar al President de la Generalitat les nostres aportacions a un eventual Pacte i el passat dilluns vaig proposar la creació d’una Comissió parlamentària per a la Reconstrucció” i ha apuntat que “encara ningú ens ha donat resposta ni ens ha cridat a crear aquest consens, però nosaltres seguim insistint en la necessitat de tirar endavant el nostre país sense deixar ningú enrere”.

Iceta ha apuntat que “a Catalunya no tenim el millor govern. Només cal recordar el que va dir el president de la Generalitat fa un parell de mesos: em sento desautoritzat, tinc un govern dividit, la legislatura està esgotada”. A més, ha dit, “aquests dies estem veient que, per no estar d’acord, tampoc no ho estan per dir quan haurien de ser les eleccions. Ens hem trobat un govern desbordat per les circumstàncies, com tots, però en aquest cas mancat de la cohesió interna necessària i de la força i la capacitat suficient per entomar aquest repte”.

El dirigent socialista ha participat aquest dijous en la primera Assemblea telemàtica del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran a la que s’hi han pogut connectar més d’un centenar de militants del territori.

En la seva intervenció, Iceta ha afirmat que “quan la tragèdia és tan gran i els problemes són tan gruixuts, la prioritat ha de ser la lluita contra el virus i la reactivació econòmica i social del país. Hem de sortir d’aquesta crisi havent après una lliçó: com més coordinació i més col·laboració, millor”.

Finalment, Miquel Iceta ha volgut fer un record per les víctimes de la COVID, les seves famílies i els seus amics i un reconeixement per tots i totes els que continuen lluitant en primera línia contra la pandèmia, així com el suport absolut al govern d’Espanya i al Ministre de Sanitat, Salvador Illa, que està demostrant “treball dur, eficàcia, serenor i rigor”.

Per la seva banda, el Primer Secretari de la Federació i diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament, Òscar Ordeig, ha reclamat que “cal prioritzar les zones rurals, com és majoritàriament el nostre territori, en els plans de reactivació, xoc i lluita contra els efectes del Covid-19”. “Després d’un període molt dur i que s’inicien les etapes de desescalada del confinament, caldrà intensificar també els plans de recuperació dels sectors econòmics, greument afectats pels efectes de la pandèmia”, ha dit Ordeig, i ha afegit que “exigim una discriminació positiva tenint en compte que som el territori més castigat i que pateix més empobriment i despoblament per les retallades de la darrera dècada”.

Ordeig ha conclòs que “aquest Govern de la Generalitat, fins ara desaparegut, ha de sumar línies específiques d’ajuts per a la reactivació econòmica a les comarques rurals, donat que parteixen d’una situació molt més vulnerable que altres i, per tant, l’impacte de la crisi serà major”. A més, ha insistit que “caldria que els fons europeus pel Covid també tinguin en compte aquestes zones, fent una discriminació positiva a l’hora de fer la distribució d’ajuts”.

A la reunió d’avui també hi han intervingut, entre altres càrrecs, la Secretària d’Organització de la Federació, Judith Alcalà, el President de Consell de Federació, Lluís Pere Alonso, el President de la comissió executiva de Federació, Antoni Siurana, el Primer Secretari de l’Agrupació de Lleida, Fèlix Larrosa, i el Secretari Generau d’Unitat d’Aran, Paco Boya

Paraules clau: