Comarques de Lleida

Iceta: “Les Terres de Lleida no es mereixen que segueixi al govern qui més les ha perjudicat”

  • Actualitzat:
  • Creat:

El Primer Secretari del PSC ha participat avui en la inauguració del 10è Congrés del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran

El Primer Secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat avui que “les Terres de Lleida no es mereixen que segueixi al govern de la Generalitat qui més les ha perjudicat”. Per això, ha qüestionat que “a Lleida és on menys creix la inversió del Govern de Catalunya i els més perjudicats són els lleidatans i lleidatanes. Perquè continuen, doncs, votant als mateixos que els tenen oblidats?”. En la inauguració del 10è Congrés de la Federació del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran, Iceta ha afirmat que “amb jo com a President de la Generalitat puc assegurar que com a mínim hi haurà un conseller o consellera de les terres de Lleida, cosa que ells no han fet”.

D’altra banda, el dirigent socialista ha destacat que “les victòries electorals ja arribaran però ara el PSC ja ha guanyat la batalla del diàleg i del canvi a Espanya” i ha afegit que “fins que no encarrilem bé el tema català els socialistes no pararem. Nosaltres no som com Ciutadans, que a la que poden surten corrent. Nosaltres volem, com els bons soldats, estar a primera línia, ens agraden els reptes difícil perquè som capaços de resoldre’ls”.

De cara a unes properes eleccions autonòmiques, Iceta ha recordat que “el president Torra va dir que se sentia desautoritzat, que el govern estava dividit i que la legislatura està esgotada... I volem 4 anys més d'això? Per fer què? Nosaltres no volem prolongar l'agonia d'un projecte polític fracassat, que han enganyat i dividit els catalans. Val la pena 4 anys més d'aquesta broma o volem provar una altra cosa?”. En aquest sentit, ha dit, “volem progrés econòmic, justícia social, feminisme, ecologia i equilibri territorial. Lleida és la gran oblidada d'aquest govern de la Generalitat, que ni tan sols hi té un conseller”. Finalment, i fent referència al 8M, Dia Internacional dels Dretes de la Dona, Miquel Iceta ha fet una crida a que “en aquests moments, amb una ultradreta creixent, la nostra veu ha d'estar molt present. Demà hem d'omplir carrers i places per reivindicar la igualtat més radical”.

En l’acte d’inauguració del Congrés del PSC hi ha participat també el 1r Secretari del PSC de Lleida i Cap de l’Oposició a la Paeria, Fèlix Larrosa, la Secretària General de CCOO a Lleida, Cristina Rodríguez, el Sec. Gral de la UGT Terres de Lleida, José Luís Aguilà, la Delegada del Govern, Teresa Cunillera, el Síndic d’Aran i Secretari General d’Unitat d’Aran, Paco Boya, el President de Federació, Antoni Siurana, el President del Partit Socialdemòcrata d’Andorra, Pere López i el President de la Diputació d’Osca, Miguel García.

Tot seguit, s’han presentat els corresponents informes de gestió del Consell de Federació, la Comissió Executiva i Comissió Revisora de Comptes. Els i les més de 130 delegats i delegades han aprovat per unanimitat els documents, validant així la gestió dels darrers quatre anys.

A continuació, s’ha iniciat el debat de les ponències. A la tarda serà el torn de la presentació i votació de la nova executiva, entre altres, i la cloenda amb la participació de la portaveu del grup socialista al Congrés de Diputats i Vice-secretària General del PSOE, Adriana Lastra.