Comarques de Lleida

Illa: “Comença un nou temps polític, d’esperança i que dóna un tombant positiu a Espanya i a Catalunya”

  • Actualitzat:
  • Creat:

El Secretari d’Organització del PSC ha visitat avui Vielha, on s’ha reunit amb càrrecs orgànics i electes de l’Aran

El Secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, ha destacat avui que “amb la investidura de Pedro Sánchez com a President del Govern d’Espanya comença un nou temps polític, d’esperança i que dóna un tombant a Espanya i a Catalunya en sentit positiu”.

Illa, que s’ha reunit a Vielha amb càrrecs orgànics i institucionals del PSC de les Comarques de Lleida i d’Unitat d’Aran, ha explicat que “treballem també ja de cara a preparar les eleccions municipals de l‘any vinent” i ha afegit que “hem constatat a l’Aran que els nostres alcaldes i alcaldesses i els grups municipals a l’oposició han fet una magnífica feina que té un reconeixement important de la ciutadania”. En aquest sentit, ha dit, “davant les eleccions municipals ens sentim especialment còmodes, ens trobem molt a gust quan tractem temes de proximitat i hem de parlar cara a cara amb el ciutadà”.

Per la seva banda, el Primer Secretari del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, ha destacat que “pel que fa als incompliments en temes transcendentals per l’Aran, pel present i futur d’aquest territori, el més calent està a l’aigüera. Es va aprovar una Llei d’Aran de la que encara ni s’ha implementat el nou sistema de finançament ni s’ha presentat una proposta de sistema electoral”. A més, el també diputat al Parlament ha criticat que “inversions necessàries en infraestructures i reconeixement i aposta per la llengua tampoc s’han materialitzat; alguns parlen molt de pàtria però deixen territoris abandonats i incompleixen de manera flagrant lleis que aprova el mateix Parlament”.

En aquesta línia, Ordeig ha afirmat que “l’Aran sí és una prioritat pels socialistes i ara amb el nou Govern de l’Estat tenim una molt bona oportunitat per treballar en aquest reconeixement de l’Aran” i ha conclòs que “el projecte socialista i federalista és precisament aquest, que un territori com l’Aran se senti ben representat, ben tractat i ben finançat des del Govern”.

Finament, el Secretari General d’Unitat d’Aran, Paco Boya, ha posat també en valor que “a més ara podem tenir accés directe amb el Govern de Madrid i els ministres corresponents per traslladar totes aquelles necessitats que tenim a l’Aran”. Pel que fa a les eleccions municipals de l’any vinent, Boya ha explicat que “molts dels nostres alcaldes segurament repetiran candidatura donat que han iniciat el seu recorregut en aquesta legislatura però no serà fins passat l’estiu que la Comissió Executiva i de llistes d’Unitat d’Aran que definirà quines candidatures se presentaran”.

Fitxers adjunts:

Paraules clau: