Comarques de Lleida

L'elecció és aquesta: O Sánchez o Rajoy. O futur o passat. O neteja o corrupció

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

Iceta considera la moció de censura "una necessitat absoluta davant l'evidència que el PP és incapaç de separar-se de la seva hipoteca de corrupció" i la veu com "el mecanisme per accedir al canvi que Espanya necesita"

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha anunciat aquest matí en una roda de premsa que la comissió executiva del partit "dóna suport unànimement a la iniciativa de Pedro Sánchez de presentar una moció de censura per desplaçar a Mariano Rajoy de la Moncloa". Iceta ha considerat la Moció presentada pels socialistes "una necessitat absoluta davant l'evidència que el PP és incapaç de separar-se de la seva hipoteca de corrupció" i l'ha presentat com el mecanisme "per accedir al canvi que Espanya necessita". El primer secretari del PSC ha lamentat que alguns partits "hagin confós la moció de censura amb el mercat de Calaf" i ha alertat que aquesta "no es pot convertir en un espai per l'intercanvi de favors. És una decisió simple: decidir si a Espanya li convé un canvi o no" ha explicat.


Iceta ha volgut reivindicar la figura de Pedro Sánchez davant "la indignació que li han suscitat algunes opinions que acusen Sánchez de realitzar la moció per fer un pacte amb els independentistes: "Pedro Sánchez va renunciar a l'escó perquè entenia que la posició d'abstenció del PSOE a la investidura de Rajoy estava equivocada. Tampoc va dubtar un segon a fer costat al Govern d'Espanya quan la unitat d'Espanya es va posar en risc. Per això considero intolerable qualsevol insinuació que vulgui presentar l'obligada moció censura presentada per PSOE com a instrument que permeti una negociació amb l'independentisme" ha explicat Iceta, que no renega de cap dels vots dels 350 diputats del Congreso: "Tots ells han de decidir què convé a Espanya: Sánchez o Rajoy. Futur o Passat. Corrupció o neteja. Progrés o Retrocés. Diàleg o Monòleg. Tot això és el que està en joc" ha conclòs.


Preguntat per la proposta de Ciudadanos de realitzar eleccions anticipades, Iceta ha criticat que el grup liderat per Albert Rivera "demanin eleccions quan ja estava presentada la moció, demostrant un desconeixement sideral de la constitució que diuen defensar" i els ha recordat que la moció de censura "neix amb la voluntat de censurar l'acció del govern i amb el compromís de respondre a les urgències socials i la demanda d'estabilitat política", tot fent memòria que la competència de convocar eleccions només és potestat del President del Govern.

 

A la tarda, Miquel Iceta, ha intervingut a la reunió del Comitè Federal del PSOE, us adjuntem la intervenció íntegra del Primer Secretari del PSC

Fitxers adjunts:

Paraules clau: