Comarques de Lleida

“La Consellera d’Agricultura resulta poc creïble quan defensa preus justos"

  • Actualitzat:
  • Creat:

La Sectorial d’Agricultura del PSC de Lleida, Pirineu i Aran ha debatut avui sobre els reptes de futur del sector en el marc de la Fira de Sant Miquel

El diputat i portaveu del PSC a la Comissió d’Agricultura del Parlament, Òscar Ordeig, ha afirmat avui que “la Consellera Jordà resulta molt poc creïble quan ve a Lleida a demanar compromís per aconseguir uns preus justos pel sector mentre en el Parlament Junts per Catalunya i Esquerra voten en contra de les propostes socialistes amb aquest objectiu”. Unes propostes que, malgrat el vot contrari dels grups de govern, van ser aprovades amb el vot favorable de la resta de grups. Ordeig ha fet aquesta valoració en el marc de la taula rodona “El sector agrari i els reptes de futur” organitzada per la Sectorial de Món Rural, Agroalimentari i Medi Ambient del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran, en el marc de la Fira de Sant Miquel.

En el debat, s’ha posat de manifest que “tot i que la Proposta de Resolució, que incloïa mesures com una redistribució equitativa dels beneficis del sector, la lluita contra l’abús a la cadena alimentària o potenciar l’Observatori Agroalimentari de Preus; els grups de Govern hi van votar en contra”. Per tant, “la Consellera d’Agricultura ha demostrat, de nou, que el seu discurs en la inauguració de la Fira no són més que paper mullat”.

En aquesta línia, la Sectorial ha lamentat que “tenim un Govern que ni fa ni deixa fer i que demostra que tot les bones paraules, el sector agrari no és una prioritat doncs no pren cap tipus de compromís concret”. Així, Ordeig ha apuntat que “de fet, el que fa el Departament i el Govern en el seu conjunt és consolidar la retallada pressupostària” i ha conclòs que “el Debat Política General ha constatat la manca d’interès del Govern de Catalunya pel territori i per un sector que hauria de ser prioritari”.

Finalment, la diputada al Congrés, Montse Mínguez, ha defensat que “els i les socialistes hem demostrat que quan som al Govern les polítiques es fan per a tothom i per tots els territoris” i ha afegit que “el sector agroalimentari i el món rural són i seran prioritaris pel Govern de Pedro Sánchez i la lluita contra la despoblació, que patim greument a moltes comarques de Lleida i el Pirineu, seguirà sent al centre de la gestió socialista”.

Paraules clau: