Comarques de Lleida

Larrosa: “Un refugi d’emergència per a temporers no garanteix una atenció digna”

  • Actualitzat:
  • Creat:

El grup municipal socialista ha registrat una pregunta sobre si l’Antorxa reuneix els requisits legals per fer d’alberg

El cap de l’oposició a l’Ajuntament de Lleida, Fèlix Larrosa, ha advertit que “habilitar un refugi d’emergència per a temporers és una resposta insuficient per atendre la problemàtica real, que va més enllà del marc laboral i de la campanya política bonista, endegada de fa temps”. A més, ha dit, “la mesura no garanteix una atenció digna a les persones afectades, a més de que pot suposar un augment de persones que es troben en situació de carrer, donat l’efecte crida”.

Per això, el Grup Municipal del PSC demana al nou equip de govern que “obri el debat a les institucions i entitats implicades, sobretot a la Generalitat de Catalunya, la Diputació i el Consell Comarcal del Segrià”. A més, Larrosa ha instat al nou govern a “que es posi a treballar i que, tal i com va dir el Sr. Pueyo a la intervenció de l’últim ple, cal assumir els nous rols i les responsabilitats que es deriven dels nous càrrecs”.  En aquest sentit, ha dit, “els recomanem que sempre tinguin en compte el criteri professional i el potencial dels tècnics i tècniques de la Regidoria de Drets Socials, tot i que a vegades això suposi prendre decisions poc populars”.

El Grup del PSC ha lamentat que “després de les crítiques rebudes en els darrers mesos respecte a l’atenció als temporers per part de l’oposició, ara l’única acció plantejada pel nou govern, es la creació d’un espai d’acollida precari, que tal i com l’han anomenat  recorda  més  un “camp de refugiats” que un servei d’atenció digne a persones que no disposen d’un habitatge fixe”.

“És preocupant, sobretot per les persones afectades, que la postura del nou govern sigui únicament culpar l’anterior, el que suposa posar en dubte el treball i el criteri tècnic que ha imperat en qualsevol proposta d’intervenció duta a terme fins al moment”. Davant d’aquesta situació, Fèlix Larrosa recorda que “es tracta d’una situació que no es pot abordar únicament des de la perspectiva de l’atenció social. Cal tenir en compte que les condicions laborals fixades en el conveni de referència atorguen responsabilitats i deures a empresaris i treballadors en matèria d'allotjament, els quals han de ser degudament fiscalitzats i controlats per la Inspecció de Treball”.

Finalment, Larrosa ha apuntat que “aquest és un problema que va més enllà de la ciutat de Lleida. Sovint venen a pernoctar persones que treballen en altres poblacions del nostre entorn, per tant, cal que administracions supramunicipals s’hi impliquin”.