Comarques de Lleida

Lleida, Balaguer i Tàrrega es beneficien dels ajuts per la reducció d’ingressos del transport

  • Actualitzat:
  • Creat:

La diputada al Congrés Montse Mínguez ha posat en valor que “els ajuntaments d’aquestes tres capitals veuran compensades les pèrdues provocades per la pandèmia”

La diputada del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Congrés, Montse Mínguez, ha destacat que “avui rebem una molt bona notícia, sobretot pels ajuntaments de Lleida, Balaguer i Tàrrega, que es beneficiaran dels ajuts de l’Estat per la reducció d’ingressos del transport públic, de manera que veuran compensades les pèrdues provocades per la pandèmia”.

Així, ha explicat, “el Govern d’Espanya ha creat un fons de fins a 434 milions d’euros per compensar aquesta reducció d’ingressos que va patir el transport públic de les entitats locals, que en el cas de Catalunya suposa fins a 97,5 milions d’euros destinats a les 90 entitats públiques que van enviar la informació requerida pel Ministeri d’Hisenda el passat mes de març”. En el cas de la demarcació de Lleida, Mínguez ha detallat que “el muntant d’ajuts ascendeix a 1.224.535 euros, dels quals 1.209.029 són per compensar les pèrdues a la ciutat de Lleida, 11.464 euros per Balaguer i 4.041 euros per Tàrrega”.

La diputada socialista ha detallat que “amb la pandèmia, el transport públic urbà va veure reduïts els ingressos tarifaris així com despeses com gasoli, reparacions o nòmines, ja que els treballadors i treballadores es van poder acollir a ERTEs”. Per tant, ha dit, “aquests ajuts corresponen al 40% del que va ingressar el transport públic l’any 2019, una quantitat que el Govern d’Espanya ha calculat compensatòria del dèficit generat durant el 2020 per les restriccions de mobilitat”.

Amb aquest Reial Decret, Mínguez ha assegurat que “el Govern demostra el seu compromís amb el municipalisme, sumant aquesta mesura a altres com la suspensió de les regles fiscals que permet als ajuntaments l’ús de romanents, o els recursos inclosos al Pressupost”.

 

Paraules clau: