Comarques de Lleida

Lleida compta amb un important col·lectiu d’autònoms que necessita un govern socialista

  • Montse Mínguez
  • Actualitzat:
  • Creat:

La diputada i candidata del PSC per Lleida al Congrés, Montse Mínguez, ha recordat que “de moment, ja s’ha avançat amb millores en les prestacions i la protecció”

La diputada i candidata del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Congrés, Montse Mínguez, ha afirmat avui que “les terres de Lleida compten amb un important col·lectiu d’autònoms que necessita un govern socialista per assolir drets”. De fet, Mínguez ha explicat que “el nostre territori compta amb gairebé 40.000 persones autònomes que de moment ja s’han vist beneficiades per l’acció de govern de Pedro Sánchez”.

Des del mercat del Camp d’Esport de Lleida, la candidata socialista ha explicat que “una de les principals mesures impulsades pel Govern ha estat la pujada del 1,25% de la cotització amb el que a canvi reben una major protecció i millors prestacions”. Així, ha explicat, “disposen d’accés a la prestació d’atur, amb uns requisits més flexibles i amb més durada, tenen e dret a cobrar la prestació per accident de treball o malaltia i poden accedir a la formació contínua i al reciclatge professional”.

Montse Mínguez ha conclòs que “aquest ha estat un primer pas, però ens mantenim en el compromís de fomentar el diàleg amb les organitzacions representatives del treball autònom per tal d’impulsar l’equiparació dels drets d’aquest col·lectiu amb els dels treballadors per compte aliè”.

Paraules clau: