Comarques de Lleida

"Més del mateix"

  • Actualitzat:
  • Creat:

Article de la Sectorial d’Interior del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran

A pocs dies després del dia 1 d’octubre del 2018 les coses es veuen amb un altra perspectiva. Val a dir que, pel que sembla, pel que diuen els experts, pel que manifesten els  representants d’alguns sindicats de policia i pel que surt per algun mitjà de premsa escrita i digital, hi va haver una sèrie de decisions polítiques que varen fer que les decisions operatives, més enllà de l’evident  manca de previsió,  es demoressin amb el conseqüent risc per la seguretat ciutadana en general i per a la pròpia seguretat dels efectius policials en concret.

El que va passar al Parlament de Catalunya ratlla el surrealisme. No hem d’oblidar que aquesta Institució és la casa de representació política de tots i  ha de ser mereixedora tot el respecte per part de tota la ciutadania. No val veure el seu assetjament i el posterior intent assaltar-lo al més pur estil “bananer”. Tota la ciutadania hauria d’estar preocupada per aquests fets i per l’aparent grau de tolerància del moment que va desembocar en fets d’una gravetat que, amb més temps i perspectiva, s’haurà de reconèixer que són d’una gravetat extrema, no només pel desajust policial, sinó pel que representa aquesta acció. Condemna, sense pal·liatius, per aquest tipus d’accions.

Per altra banda sembla que, quan es parla de qüestions policials, prevalen les consideracions polítiques per sobre de les dels tècnics. Vaja,  que com quan  un ordinador va malament,  l’informàtic de torn diu el què s’ha de fer i l’usuari esborra el disc dur sense fer-li cas. Evidentment, en ambdós casos, el resultat no és ni l’òptim, ni l’adient, ni l’adequat ni, evidentment, el millor.

Des d’aquesta sectorial veiem amb preocupació, una vegada més, que l’actuació dels Mossos d’Esquadra torni a quedar en entredit.  El fet que passi a ser motiu de debat, en moments que allò que la societat en general més desitja és la normalitat i la tranquil·litat, no deixa de ser paradoxal. Pel que sembla, de moment, aquesta línia de normalitat i tranquil·litat no és la que més es segueix. I és una llàstima!

Des d’aquesta sectorial donem tot el nostre suport i reconeixement a la policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra que, sense cap mena de dubte, i una vegada més, ha tingut que treure les castanyes del foc en moments en que les decisions polítiques han eclipsat el bon saber fer dels responsables operatius.