Comarques de Lleida

Mínguez: “Cal solucionar el problema d’envelliment de la plantilla de Serveis Penitenciaris”

  • Actualitzat:
  • Creat:

La diputada del PSC per Lleida, Pirineu i Aran s’ha reunit aquest divendres amb representants del CSIF

La diputada del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Congrés, Montse Mínguez, ha apuntat avui la necessitat de “trobar mesures que solucionin el problema de l’envelliment de la plantilla dels treballadors públics de Serveis Penitenciaris; una situació que és especialment greu als centres de Lleida”. Mínguez, que s’ha trobat avui amb representants del CSIF, ha instat a que “el Departament de Justícia, coneixedor de la problemàtica, ha de trobar solucions en el marc d’una negociació amb l’Estat”.

Per la seva banda, els representants de CSIF que han exposat la problemàtica de l’envelliment de la plantilla als Serveis Penitenciaris han explicat que “gairebé el 30% dels treballadors a Catalunya superen els 50 anys, encara que hi ha presons, com el Centre Penitenciari de Ponent i el Centre de Dones, on aquest percentatge s’eleva al 50%”. Així mateix han exposat que “recentment, el Departament de Justícia ha demanat una reunió amb el Ministeri de Seguretat Social per analitzar aquesta situació”.

Per això, la diputada Montse Mínguez s'ha compromès a elevar al Ministeri aquesta necessitat de cercar solucions entre administracions per tal de millorar el servei públic.