Comarques de Lleida

Ordeig: “Aquest és el pitjor pressupost per l’agricultura dels darrers deu anys”

  • Actualitzat:
  • Creat:

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran ha anunciat que “presentarem una esmena a la totalitat d’uns comptes que agreugen la crisi del sector”

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament de Catalunya, Òscar Ordeig, ha afirmat avui que “després de pressupostos prorrogats des de 2017, ara ens trobem amb un pressupost que és el pitjor per a l’agricultura i la ramaderia del nostre país dels darrers deu anys”.

En la compareixença de la Consellera d’Agricultura per explicar el pressupost del Departament per aquest 2020, Ordeig ha anunciat que “el Grup Parlamentari Socialista presentarem una esmena a la totalitat d’uns comptes que agreugen encara més la crisi del sector, a més d’esmenes a l’articulat per tal de modificar les principals urgències que cal abordar”.

En aquest sentit, el diputat socialista ha criticat que “ens presenten un pressupost que només augmenta 36 milions respecte al 2017 i suposa només l’1% del total, demostrant així la importància que li dóna aquest Govern a l’agricultura”. A més, ha dit, “ens trobem molt lluny dels 500 milions de 2010, consolidant la retallada de 40% al total del Departament, del 80% per regadius i camins, del 25% al Centre Tecnològic Forestal i elimina la Fundació del Món Rural”. Ordeig ha apuntat que “mentre, augmenten impostos al sector, com el cànon de l’aigua a les granges”.

Per tot plegat, Òscar Ordeig ha afirmat que “aquest és un mal pressupost per l’Agricultra i pel món rural, sense partides per lluitar contra la despoblació ni inversions d’altres departaments que ajudin a la competitivitat del sector i del territori”.

Ordeig ha fet una crida a “un gran pacte o acord nacional per l’Agricultura i el Món Rural, que hauria de liderar la Conselleria i instés a altres administracions a dur a termes mesures com la revisió de la Llei de la Cadena Alimentària o una millora de la futura PAC o dels mecanismes de retirada”. Així mateix, ha dit, “la Generalitat s’ha de comprometre a destinar més diners al sector, reduir taxes i impostos, desencallar les ajudes per inundacions i riuades, millorar l’Observatori de Preus Agraris, promocionar el consum de proximitat i la producció de qualitat i garantir el relleu generacional, la igualtat i la formació”.

Tot seguit, a la Comissió d’Agricultura d’aquest dimarts hi ha comparegut membres de la Plataforma de la Fruita. Ordeig ha reiterat el “màxim suport a l’organització; als socialistes ens trobaran sempre al seu costat per defensar un sector imprescindible per l’economia del país i el desenvolupament del territori”.

Paraules clau: