Comarques de Lleida

Cal avaluar i pal·liar els efectes dels aranzels dels EUA al sector agroalimentari

  • Òscar Ordeig
  • Actualitzat:
  • Creat:

El PSC demana un pla de contingència urgent que compensi els efectes dels aranzels al sector de l’oli de Lleida, el més afectat per la mesura

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament, Òscar Ordeig, ha afirmat avui que “demanem al Govern de la Generalitat que elabori un pla de contingència amb mesures urgents que ajudin a pal·liar els efectes dels aranzels imposats pels Estats Units, que s’estima que augmentin en un 25%”. “Una decisió que afecta especialment al sector de l’oli de Lleida”, ha afegit.

En aquest sentit, Ordeig ha avançat que “registrarem preguntes al Parlament per demanar una avaluació de l’impacte de la imposició d’aranzels per part dels EUA al sector agroalimentari a Catalunya, com també mesures urgents per compensar les pèrdues a un sector ja prou castigat”.

El diputat socialista ha recordat que “només al 2018 es va exportar oli d’oliva de les Garrigues per valor de 47 milions d’euros als Estats Units, el que suposa més del 80% del total del sector agroalimentari”. Finalment, Òscar Ordeig ha apuntat que “lamentem que, un cop més ,el sector agroalimentari sigui qui rebi les conseqüències de les tensions geopolítiques”.

Paraules clau: