Comarques de Lleida

Ordeig: “El nou decret de dejeccions ramaderes haurà d’anar acompanyat d’ajudes i flexibilitat al sector”

  • Actualitzat:
  • Creat:

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran proposa plans de millora, subvencions a fons perdut o crèdits tous per facilitar l’adaptació a la nova normativa

El diputat del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, ha proposat avui que “el futur nou decret de dejeccions ramaderes haurà d’anar acompanyat d’ajudes i flexibilitat per tal de minimitzar el màxim els perjudicis a un sector que travessa un moment delicat”.

Ordeig ha fet referència així a la nova normativa que ha de modificar la gestió dels purins que generen les explotacions ramaderes, i que en el cas de la Generalitat “està pendent des de fa més d’un any”. En aquest sentit, ha dit Ordeig, “per molt que l’executiu ho vulgui atribuir tot a l’aplicació del 155, el cert és que la Generalitat, per variar, arriba tard i acumula incompliments i demores des de fa anys”.

Tot i això, el diputat socialista ha explicat que “un cop consensuat amb el sector, segons diu la Consellera, el nou Decret que hauria d’entrar en vigor l’any vinent no pot ser una norma més a aplicar de manera improvisada, sinó que cal contemplar les ajudes necessàries al sector”. Per això, Ordeig proposa “facilitar-ne l’aplicació a través de plans de millora, subvencions a fons perdut o crèdits sense interessos, per tal que els ramaders puguin adaptar la maquinària i les cisternes necessàries sense dificultats i sobrecostos imposats”.