Comarques de Lleida

Ordeig: “La Generalitat manté les comarques de Lleida a la cua de les inversions a Catalunya”

  • Actualitzat:
  • Creat:

El diputat per Lleida, Pirineu i Aran lamenta que el pressupost “estigui encara molt lluny de les inversions de 2010 i no inclou projectes importants pel territori”

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament de Catalunya, Òscar Ordeig, ha criticat avui que “la Generalitat mantingui les comarques de Lleida a la cua de les inversions a Catalunya. Només el nostre territori i l’Ebre segueixen sent els més castigats en uns comptes que creixen en el seu global però arraconen l’interior”.

Ordeig ha valorat així els pressupostos de la Generalitat per 2022, que “si bé és cert que creixen respecte aquest any, contemplen només 94 milions per Ponent, molt lluny encara dels 300 milions que s’invertien al 2010, el que suposa una reducció del 68%. El mateix passa en l’àmbit de l’Alt Pirineu i Aran, amb una desinversió del 27% respecte al 2010”.

Òscar Ordeig ha recordat que “mentre al conjunt del país, el pressupost preveu increment del 17%, Lleida i el Pirineu, que representa el 40% de la superfície de Catalunya, només en rebrà el 9%”.

En aquest sentit, el també Primer Secretari de la Federació de Lleida, Pirineu i Aran ha advertit que “amb aquest pressupost és pràcticament impossible gestionar les infraestructures, a més del fet que ens trobem amb inversions insuficients per projectes importants, com la modernització de Comiols, de camins o la banda ampla, o no inclou d’altres com pot ser el reg de la Conca de Tremp”.

En el seu conjunt, Ordeig ha afirmat que “el que volem i portem reclamant molt temps és un pressupost que marqui la recuperació justa sense deixar ningú enrere i afronti els reptes dels fons europeus per transformar l’economia. Però aquets comptes són incerts, marcats per la inestabilitat que imposa la CUP, i arriben tard” i ha afegit que “si bé és cert que es tracta d’un pressupost expansiu, ho és gràcies als fons Next Generation – 2.142 M€ - a l’increment de les transferències de l’Estat i la millora de la recaptació”.

El dirigent socialista ha afegit que “en el cas de les polítiques d’atenció a les persones, l’augment és significatiu però no ens satisfà, ja que àmbits com el de la Salut, que contempla un increment del 28%, queda encara molt lluny dels nivells de despesa de l’any 2010 en l’atenció primària, que és la que més inversió requereix”.

Finalment, Òscar Ordeig ha valorat que “en el repartiment dels 5.618 M€ d’augment respecte el pressupost d’aquest any, els departaments que afavoreixen la reactivació econòmica no han rebut els recursos necessaris per permetre l’activitat econòmica” i ha conclòs que “és positiu que no s’augmentin els impostos, més encara en els moments de recuperació que vivim, però aquests pressupostos no ens agraden no són els nostres pressupostos i des de la nostra posició defensarem les esmenes i modificacions necessàries per assolir uns comptes que garanteixin la recuperació econòmica i social de tothom i tot el territori”.

 

Paraules clau: