Comarques de Lleida

Ordeig: “La Llei d’espais agraris és fonamental pel sector; cal dotar-la de més recursos"

  • Actualitzat:
  • Creat:

El diputat al Parlament ha celebrat l’aprovació de la normativa que inclou esmenes encarades a fomentar la innovació i formació

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament de Catalunya, Òscar Ordeig, ha afirmat avui que “la Llei d’espais agraris que aprova avui el Parlament de Catalunya és fonamental per a la supervivència del sector, però cal dotar-la de més recursos, tant per millorar infraestructures que augmentin la competitivitat com per garantir serveis públics bàsics al Món Rural”.

Ordeig ha valorat positivament l’aprovació de la normativa, que “inclou un seguit d’esmenes socialistes encarades a fomentar la innovació i la formació”. Així, el text recull la necessitat d’acompanyament i assessorament tècnic als arrendataris, garantir la cobertura de telefonia mòbil i fibra òptica a zones rurals, aules de formació, innovació i emprenedoria sobre producció d’aliments i un programa específic per evitar l’abandonament de finques a les zones de muntanya.

El diputat socialista ha posat en valor que “amb aquesta Llei, pendent des de fa quasi 40 anys i repetida als monogràfics agraris de 2010 i 2014, disposarem per fi d’un registre de finques en desús que facilitarà disposar de terres a nous agricultors i amb la que es prioritzarà el lloguer a joves, dones i persones amb formació agrària”. A més, ha dit, “contribuirà a evitar el greu problema de despoblació i abandonament que patim a territoris com el de Lleida i el Pirineu”.

Finalment, Òscar Ordeig ha volgut concretar l’agraïment exprés als Sindicats Agraris, organitzacions i experts del sector que han contribuït en la Llei d’Espais Agraris.